2024. április 26., péntek
BAJNOKOK LIGÁJA

A múltban már sikerült…

Ma 21 órától a Crvena zvezda is megkezdi szereplését a Bajnokok Ligájában, Vladan Milojević csapata sorozatban a második idényben jutott fel a legrangosabb európai klubtorna főtáblájára. A belgrádi piros-fehérek rögtön az első fordulóban hatalmas feladatot kaptak, hiszen a B csoport legnagyobb nevű gárdájával, a Bayern Münchennel mérkőznek az Allianz Arénában.

Mondani sem kell, hogy a mérkőzés abszolút esélyesei a bajorok – szerb győzelemre 30-40-szeres pénzt fizetnek az irodák –, ám a Zvezda szurkolói szép emlékekkel gondolhatnak a német rekordbajnokra. Az 1991-es BEK-diadal során ugyanis az elődöntőben épp a Bayernt ütötte ki a csapat, s ekkor idegenben 2:1-re tudott győzni Münchenben a Zvezda, otthon pedig 2:2-es döntetlent játszottak a felek. Ezt követően még egyszer, a 2007/08-as UEFA-kupa csoportkörében csapott össze a két fél, Belgrádban akkor Koroman és Milijaš gólja sem volt elég a Klose-dupla és Kroos gólja ellen.

A szerbek szuperligás győzelemmel hangoltak a Bayernre, igaz, Milojević fiai csak a véghajrában, két tizenegyessel fordítottak az Inđija ellen (2:1), s az edző meglehetősen elégedetlen volt ezt követően. Halvány reményt adhat, hogy a bajorok botlottak már néhányszor az új szezonban, hazai pályán legutóbb a bajnoki nyitányon, a Bundesliga-sereghajtó Hertha ellen hagytak ott pontokat (2:2).

A B jelű kvartett másik találkozóján az Olimpiakosz és a Tottenham csap össze Pireuszban, a szerbeknek vendégsiker kedvezne, hiszen várhatóan a görögökkel futhatnak versenyt a csoport harmadik helyéért.

Több nagy rangadóra kerül sor a játéknapon. Az A csoport két sztáralakulata, a PSG és a Real Madrid Párizsban csap össze, míg az Európa-ligás harmadik helyre pályázó csapatok, a Brugge és a Galatasaray Belgiumban lépnek pályára. A D jelű négyesben az Atlético Madrid és a Juventus vív derbit – tavaly a nyolcaddöntőben emlékezetes Ronaldo-triplával a Zebrák jutottak tovább –, a Leverkusen a moszkvai Lokomotivot fogadja. A C csoportban a kimagasló Manchester City a Sahtar vendége lesz, a zágrábi Dinamóhoz az Atalanta utazik.