2024. március 29., péntek
VÍZILABDA

Közel a főtáblához az OSC

A budapesti OSC csapata három győzelemmel, százszázalékos teljesítménnyel, csoportelsőként jutott tovább a férfi vízilabda Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörébe. Vad Lajos együttese a hazai rendezésű tornán előbb a Potsdam (26:4), majd a Sintez (14:6), végül pedig a moszkvai Dinamo (14:7) felett aratott magabiztos diadalt, így már csak egy lépés választja el a főtáblától. Ahhoz, hogy a budapesti együttes bekerüljön az „elitbe”, még egy selejtezőkör hátravan, a mai sorsolás alkalmával dől el, ki lesz az ellenfele az utolsó, oda-vissza vágós szakaszban. Ezeket a meccseket szeptember 21-én és 23-án rendezik, a BL október 8-án rajtol, míg a nyolcas döntőt június 5–7. között bonyolítják le, utóbbi házigazdája idén a Pro Recco lesz.

A magyar együttesek az Eurokupa selejtezőjében is remekeltek, mind az Eger, mind a Miskolc csoportelsőként lépett tovább.

A szerbiai csapatok hétvégéjét a teljes kudarc jellemezte, a Crvena zvezda és a Šabac pontot sem szerzett a BL selejtezőjében, a Partizannak és a Radničkinek ugyan volt esélye egy rangfokozattal lejjebb, de ők sem jártak sikerrel.