2024. március 29., péntek

Lehet jelentkezni az idei PénzSztár versenyre

Az idei PénzSztár versenyre 2019. október 7-éig jelentkezhetnek a négyfős diákcsapatok a www.penzsztar.hu honlapon található online regisztráció kitöltésével. A benevezés díjmentes, a jelentkezés feltétele csupán annyi, hogy a csapat tagjai ugyanannak a középiskolának a – 14 és 22 év közötti – diákjai legyenek, akik a 2019/2020-as tanévben aktív középiskolai tanulói jogviszonnyal rendelkeznek, és még nem szereztek érettségi bizonyítványt.

Most is várják a külhoni diákok jelentkezését, akik eddig is kiválóan szerepeltek a több mint 50 hazai és határon túli magyar szervezet közös felelősségvállalási programjának keretében, immár hetedik alkalommal megrendezésre kerülő versenyen. Erdélyből és Délvidékről már az indulás óta érkeznek jelentkezések, de a Felvidékről is évről évre egyre több iskola kapcsolódik be a játékba, sőt Kárpátaljáról is több alkalommal neveztek be már csapatok. 2016-ban egy külhoni csapat úgy végzett a 2. helyen, hogy csak hajszál híján maradt le a végső győzelemről.

A nagyszabású kezdeményezés fő célja, hogy felhívja a fiatalok figyelmét a pénzügyi műveltség fontosságára, játékos formában mérje tudásukat és tovább bővítse ismereteiket. A 2013-as indulás óta több mint 25 000 diák vett már részt a versenyen, s közben sok új ismerettel, gyakorlati készségekkel, értékes nyereményekkel és szakmai kapcsolatokkal gazdagodott – írják a szervezők.

A részletes versenyszabályzat, a feladattípusok, a fordulók időpontjai és a felkészüléshez ajánlott tartalmak megtalálhatók a PénzSztár weboldalán.