2024. április 24., szerda

Télre beüzemelnék a sátortetős pályát

Adán hamarosan kiírják a közbeszerzési eljárást a fedett műfüves pálya megépítésére

Az adai rekreációs központban a tervek szerint az elkövetkező hónapokban elkészül az AFK, az adai labdarúgóklub számára a topolyai TSC Labdarúgóklub adományából, valamint Ada község önkormányzatának, illetve a Tartományi Ifjúsági és Sporttitkárságnak a támogatásából a fedett műfüves focipálya a 20×40 méteres gyepszőnyeggel, kisebb lelátóval, valamint világítással és fűtéssel az egyesület székhelye melletti aszfaltozott kézilabdapályán.

A helyi önkormányzat szándékai szerint a létesítményt a labdarúgóklub játékosai mellett használhatják majd a lakosok is rekreációra. Bilicki Zoltán, Ada község polgármestere elmondta, hogy a község önkormányzata a Tartományi Ifjúsági és Sporttitkárság pályázatán nyert támogatásból, illetve önerőből építi meg a sátortetős termet, amelyhez a műfüvet, a focikapukat, a védőhálókat és a termen belüli palánkokat a topolyai labdarúgóklub adományozza. Megjegyezte, hogy a helyi önkormányzat augusztus végén aláírta a támogatásra vonatkozó szerződést a tartományi titkársággal, és amint átutalják a pénzt, kiírják a létesítmény megépítésére vonatkozó közbeszerzési eljárást, majd hozzátette, erre várhatóan már igen rövid időn belül sor kerül majd. A polgármester kiemelte: a cél az, hogy még az idén elkészüljön a létesítmény, és még a tél beköszönte előtt szeretnék üzembe helyezni.

– A létesítmény az eddigi aszfaltozott kézilabdapálya területén lesz elhelyezve a rekreációs parkban. Egy acélszerkezetre kerül a sátortető, amelynek mérete 50×25 méter, a pálya 20×40 méteres, a létesítmény magassága pedig 10 méter. A terveink szerint a teremben lesz egy 200–300 fő befogadására alkalmas nézőtér is, emellett az egyik végén, a kapu mögötti részen kialakítunk majd egy kis területet, amely a bemelegítésre fog szolgálni. A beruházás magában foglalja a fűtésrendszer kialakítását, valamint a világítás és a szellőztetés biztosítását is. A fedett pálya a nyári hónapokban is használható lesz, mivel az oldalai eltolhatók lesznek, amivel szabaddá válik a levegő mozgása – közölte Bilicki Zoltán.

A beruházás tervezett összértéke megközelítőleg 25 millió dinár. A polgármestertől megtudtuk, hogy ebből 12 millió dinárt tesz ki a topolyai TSC adománya, a sátortetős terem pedig körülbelül 13 millió dinárba kerül, amiből 4 milliót a Tartományi Ifjúsági és Sporttitkárság, 9 milliót pedig Ada község önkormányzata biztosít.