2024. április 20., szombat
ZOMBOR

Új gépjárművek a családsegítőknek

A Vöröskereszt zombori szervezetében eredményesen működik a gyermekvállalást támogató, családsegítő szolgálat. A humanitárius szervezet, a helyi önkormányzat és a népesedéspolitikával megbízott tárca nélküli miniszter kabinetje ennek a szolgálatnak a révén nem anyagi támogatást nyújt a fiatal házaspárok gyermekvállalási kedvének fenntartásához, hanem belesegít a háztartási munkába, így több szabadidőt biztosít a párok számára a gyermekeik neveléséhez.

A Vöröskeresztben konkrétan ruhaneműt vasalnak, ágyneműt mosnak és vasalnak, illetve takarókat mosnak és szárítanak azoknak a családoknak, amelyek két vagy több, 15 évesnél fiatalabb gyereket nevelnek. A munkát a helyi önkormányzat közbenjárásával az állam finanszírozza a népesedéspolitika támogatása keretében.

A hasznos és népszerű szolgáltatást a Vöröskereszt kiterjesztette a falvakra is, amihez meg kellett oldani a ruhanemű oda- és visszaszállítását. Immár ez az akadály is elhárult, ugyanis Zombor város három személygépkocsit ajándékozott erre a célra a mosó-vasaló szolgálatnak.

A népesedéspolitikai kabinet támogatásával beszerzett gépkocsikat a város vezetőitől átvevő dr. Milan Zobenica, a Vöröskereszt zombori szervezetének tiszteletbeli elnöke, köszönetet mondott a helyi önkormányzatnak, amiért partneréül választotta a szervezetet a népesedéspolitikát támogató programjának keretében, egyben kifejtette, hogy a gépjárművek növelik a szolgálat hatékonyságát, valamint megkönnyítik a gyermekeiket falun nevelő szülők ellátását.