2024. április 25., csütörtök
NŐI BL

Majdnem összejött a bravúr

A női Bajnokok Ligája tizenhatoddöntőjének első mérkőzésén a szabadkai Spartacus hazai pályán fogadta az Atlético Madrid együttesét. A találkozót az esélyesebb vendégcsapat kezdte jobban, a madridiak néhány kisebb lehetőség után a 20. percben meg is szerezték a vezetést. Torrecilla lövésénél Kostić még védeni tudott, az akció folytatásában azonban Da Silva elé került a labda, a brazil légiós pedig közelről nem hibázott. A félidő végéig továbbra is a spanyolok játszottak fölényben, gólt azonban a szabadkaiak tudtak szerezni, a bírói ráadásban ugyanis a játékvezető kezezésért büntetőt ítélt a Kék Galambok javára, amelyet a csapatkapitányi karszalagot viselő Slović magabiztosan értékesített. A 2. félidő azután ott folytatódott, ahol az első abbamaradt, a madridiaknál volt többet a labda, a szabadkaiak pedig sokszor tíz emberrel védekeztek. Az 55. percben az ibériaiak újból előnyhöz jutottak, a vendégek második találatát is Da Silva szerezte, aki ismét közelről volt eredményes. A hajrában felpörögtek az események, előbb Adamek lecsúszott beadása landolt a felső lécen, majd a 78. percben a vendégek is eltalálták a felső kapufát. Egy perccel később újra nagy volt az öröm a felújítás előtt álló városi stadion lelátóin, egy gyors ellenakció végén Matić elé került a játékszer, ő pedig öt méterről nem hibázott, és 2:2-re módosította az állást. A bekapott gól után az Atlético játékosai újból ritmust váltottak, a 84. percben a kapufa még megmentette a góltól a szerb bajnokot, a rendes játékidő utolsó percében azonban a piros-fehérek harmadszor is mattolták a nagyot küzdő szabadkaiak védelmét: egy bal oldali akció végén Torrecilla elé pattant a labda, a vendégek középpályása pedig 14 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot. A visszavágót két hét múlva játssza majd a két csapat a spanyol fővárosban.

Szabadka: Spartacus–Atletico Madrid 2:3 (1:1)

Városi stadion, 1500 néző, vezette: Foster (walesi). Góllövők: Slović a 45+2. és Matić a 79., ill. Da Silva a 20. és az 55. és Torrecilla a 90 percben.

Spartacus: Kostić, Vajda, Lukas, Pavlović, Slović, Fiedler, Filipović, Porter (Baka), Delgadillo, Matić (Tanasković), Adamek.

Atlético: Van Veenendaal, Menayo, Robles, Tounkara (Meseguer), Alexandri, Torrecilla, Santos (Ordijcsuk), Sosa, Corral (Garcia), Sampedro, Da Silva.