2024. április 18., csütörtök

Üdvözöljük az Újtelepen!

Szombaton, szeptember 14-én tartják meg a 6. Üdvözölünk az Újtelepen rendezvénysorozatot, amelynek keretében számos koncertet, műhelymunkát tartanak.

A Dronjak fivérek és a Bata Brkić utcák közötti zöld területen szombaton egész napos rendezvénysorozatot tartanak, az első esemény már délelőtt 10 órakor megkezdődik.

A helyszínt a szervezők szavai szerint igazi kultúrközponttá alakítják. Az újvidékieket több mint 100 előadó várja, különféle zenei rendezvényeket, színes művészeti installációkat, műhelymunkákat, tárlatokat, filmeket stb. rendeznek.

Szombaton többek között fellép majd a Soundcheck Orchestra, az Ison kórus, a Dobri ljudi együttes, a Zeleni barjak pedig középkori harci mutatványokat mutatnak be. A Jungle Island Kulturális és Környezetvédelmi Egyesület a Nyírfa parkban bemutatja, hogyan lehet feldíszíteni különféle dekorációkkal a természetet – olvasható a Dnevnik napilap honlapján.

A kreatív programok mellett, számos oktatói és sporttal kapcsolatos műhelymunkát is tartanak. Ezenkívül humanitárius rendezvényeket is szerveznek, az újvidékiek már az előző manifesztációkról ismerik a közkedvelt, Könyvvel a mosolyig akciót, de megtartják az Új Kultúrtelepülés Egyesület koncepcióján alapuló Trange-frange (cserebere) pijaca rendezvényt is, amelyen a polgároknak alkalmuk lesz saját dolgaikat másokéval elcserélni, pl. ha valakinek használt ruházata, vagy bútora van, azt elcserélheti egy másik portékáért.

Az Üdvözölünk az Újtelepen manifesztációt a Új Kultúrtelepülés Egyesület szervezi, az Újvidéki Kulturális Hivatal támogatásával, valamint számos önkéntes segítségével.