2024. április 19., péntek

Elismerés a legjobbaknak

Eredményeik alapján díjazták a focistákat, a taekwondósokat, a kosarazókat, a teniszezőket és az asztaliteniszezőket Topolyán

A Községi Sport Szövetség és Topolya község önkormányzata a 2018-ban elért sportteljesítmények alapján jutalmazta a legkiválóbb sportolókat a községi képviselő-testületi ülésteremben tartott fogadás alkalmából.

Topolya község legeredményesebb sportolói a 2018-as eredményeik alapján (Kazinczy Paszterkó Diana felvétele)

Topolya község legeredményesebb sportolói a 2018-as eredményeik alapján (Kazinczy Paszterkó Diana felvétele)

Sinkovity Dávid, a TSC labdarúgója vehette át az év férfi sportolója elismerést a csapatsportok kategóriájában, a hölgyek közül Jelena Zorićot, a Topolčanka ifjú kosarazóját díjazták. Topolya község legkiválóbb női sportolója, egyéni sportok kategóriájában kitüntetést a TSC AK asztaliteniszezője, Rekecki Blanka vehette át. Az év legjobb női junior játékosa csapatsportokban Sonja Zorić kosarazó lett, egyéni sportok kategóriájában pedig Marijana Stojaković, a Bajsai Taekwondo Klub sportolója. A község legkiemelkedőbb férfi sportolója Dušan Tadić válogatott labdarúgó, Bátori Damján, a TSC focistája pedig az év legjobb férfi junior játékosa csapatsportokban címet vehette át. Ugyanezen kategóriában az egyéni sportok kapcsán Marko Mileticki, a Princ Teniszklub sportolója eredményeit díjazták. A klubok közül csapatsportok kategóriájában a férfiakat tömörítő, TSC Labdarúgó Klub győzedelmeskedett, a legjobb egyéni sportok kategóriájában pedig a bajsai Taekwondo klub. Az év női klubja csapatsportok kategóriájában a Topolčanka Kosárlabda Klub Ifjúsági Csapata, az egyéni sportok kategóriájában a TSC Asztaliteniszező Klub. Az év edzőjeként, csapatsportok kategóriájában a TSC vezetőedzőjét, Szabó Zoltánt, az egyéni sportok kategóriájában pedig Marinko Stojakovićot, a Bajsai Taekwondo Klub edzőjét tüntették ki. Elismerő oklevelet vehettek át a legígéretesebb csapatsportok kategóriában a Topolčanka Kosárlabda Klub Ifjúsági Csapatának tagjai, és a TSC labdarúgói. Emellett a legígéretesebb egyéni kis sportolókat is köszönőlevéllel jutalmazták, így a Bajsai Taekwondo Klub keretében edzőket, a Topolyai Karate Klub ígéretes tehetségeit, a sikereket elért asztaliteniszezőket, valamint a pacséri Sung Taekwondo Klub sportolóit, összesen 21-et. A rendezvényen Kislinder Gábor községi elnök köszöntőjében gratulált az elért eredményekhez, és további sikereket kívánt a jelenlevőknek.

– Topolya költségvetésének 2 százalékát fordítja sportra, továbbá a helyi közösségek is juttatnak támogatásokat az egyesületek számára. Azzal is igyekszünk támogatni a község sportéletét, hogy rendbe hozzuk a települések sportpályáit, az iskolai tornatermeket – tette hozzá a községi elnök.

A 21 éves Sinkovity Dávid az év sportolója elismerést vette át a rendezvényen. Elmondta, hogy a közeljövőben még biztosan Topolyán szeretné kamatoztatni tehetségét, a távolabbi jövőben pedig majd kiderül, hogy hogyan tovább.

– Az életemet jelenti a sport, négyéves korom óta focizok. Bemutatkoztam a szuperligában, és megnyertük az 1. osztályt a csapatommal. Rúgtam egy gólt, de nem is ez a fontos, a lényeg, hogy megnyertük az egészet – tette hozzá Dávid, akinek a reményei szerint nem ez az utolsó elismerés, amit kézhez kap eredményei kapcsán. A Topolyán élő Góbor Zoltán, és a pacséri Stevanović Denis 9 évesek, öt éve taekwondóznak, hosszabb ideje éremesővel zárják a versenyidényt.

– Az idén eddig 12 versenyen bizonyíthattunk, egész jó eredménnyel. Mi tagadás, megroskad a polc otthon az érmeinktől, és ezzel a tempóval szeretnénk folytatni a taekwondót a jövőben is – tették hozzá a fiúk.