2024. március 28., csütörtök

Csomagok a rászorulóknak

A Vöröskereszt háromszáz higiéniai- és élelmiszercsomagot osztott ki Kishegyes községben

A Vöröskereszt kishegyesi községi szervezetének egyik fő tevékenysége a népkonyhaprogram. Emellett időszakos jelleggel higiéniai- és élelmiszercsomagokat osztanak ki azoknak, akik nem kedvezményezettjei a népkonyhaprogramnak, ám mégis segítségre szorulnak.

Háromszáz rászoruló kapott csomagot (Lakatos János felvétele)

Háromszáz rászoruló kapott csomagot (Lakatos János felvétele)

Szerdán Kishegyesen, tegnap Szeghegyen, ma pedig Bácsfeketehegyen kaptak újabb csomagokat a rászorulók, számolt be lapunknak Fontányi Andor, a Vöröskereszt községi szervezetének titkára.

– A Vöröskereszt szerbiai szervezetének és a szociális ügyi minisztérium együttműködésének köszönhetően 300 csomag került kiosztásra Kishegyes községben. A lakosság arányához képest van meghatározva, hogy mely településre hány csomag jutott. Így Kishegyesen 123, Szeghegyen 78, Bácsfeketehegyen pedig 99 családi csomag került kiosztásra. A kedvezményezetteket a szociális központ, a helyi közösségek, a nyugdíjas-egyesületek és a Vöröskereszt helyi alapszervezetei ajánlották. Az előző évekhez hasonlóan most is figyeltünk arra, hogy a népkonyhaprogram felhasználói és a korábbi csomagosztás kedvezményezettjei ne kapjanak csomagot. Ezzel az a célunk, hogy a segítség azokhoz jusson el, akik a leginkább rászorulnak – számolt be a titkár.

A Vöröskereszt által kiosztott higiéniai csomag tartalmaz mosogatószert, mosóport, szappant, hajsampont, fogkrémet, borotvát és borotvahabot. Az élelmiszercsomagban van 10 kg liszt, 1 liter olaj, 1 kg rizs, 1 kg bab, 1 kg tészta, 5 pástétom, 5 húskonzerv, 5 halkonzerv, 2 kg cukor és 1 kg só, mondta el Fontányi.