2024. április 25., csütörtök

Szeptember végétől várható az aszfaltozás

Adán, Moholon és Törökfaluban több utcát egészében vagy részben újraaszfaltoznak

Ada község önkormányzata az adai II. és a moholi helyi közösséggel közösen több utcát vagy utcaszakaszt újraaszfaltoz Adán, Moholon és Törökfaluban.

Ada községben hamarosan jelentős útjavítási munkálatok kezdődnek (illusztráció) (Csincsik Zsolt felvétele)

Ada községben hamarosan jelentős útjavítási munkálatok kezdődnek (illusztráció) (Csincsik Zsolt felvétele)

A tervezett munkálatok értéke 16,8 millió dinárt tesz ki. Az aszfaltozási munkálatokat várhatóan szeptember végétől megkezdi a Vojput vállalat, amely megnyerte a helyi önkormányzat által kiírt közbeszerzési pályázatot – tudtuk meg Ada község önkormányzatában.

A tervek szerint Adán újra lesz aszfaltozva az Ady Endre és a Karađorđe utca egy-egy szakasza a Sava Kovačević és a Laza Kostić utca közötti részen, valamint a Dimitrije Tucović utca egy része, mégpedig az óvodától a Partizán térig, illetve a Svetozar Marković utca egy része a Sava Kovačević és a Dimitrije Tucović utca közötti szakaszon, valamint a Laza Kostić utca és a Partizán tér teljes hosszában. Moholon a Makszim Gorkij utca egy részét aszfaltozzák újra, a Vuk Karadžić és a Svetozar Miletić utca közötti szakaszon, valamint új útburkolatot kap az Invalidus utca egy része a JNH-tól az Urbán József utcáig. Törökfaluban a József Attila utcát aszfaltozzák újra, valamint az adai katolikus temetőben a járda egy részét.

Bilicki Zoltán adai polgármester közölte, hogy emellett aszfaltoznak még egy szakaszt Adán a JNH utcában, valamint Moholon a járdát a helyi közösség épületétől a szövetkezeti otthonig. Bilicki Zoltán elmondta továbbá azt is, hogy az Ada és Törökfalu közötti út újraaszfaltozása átcsúszik a következő évre, miután a tartományi kormányfő szavai szerint bizonyos bevételek elmaradtak, ezért a tartomány nem tudott támogatást biztosítani Ada községnek az útjavításra. A polgármester megjegyezte, ha a tartomány biztosítaná is a támogatást a projektumra, azt már az idén semmiképpen sem tudnák lebonyolítani az időigényes közbeszerzési eljárás és a közelgő hideg időjárás miatt. Hozzátette: hamarosan befejezik viszont a körforgalmi csomópont kiépítését a közvilágítással együtt Adán az Ipari útnál.

– A befejezés előtt álló körforgalmi csomópont a kerülőút projektum része, amelynek megvalósításában ezzel a beruházással jelentős előrelépést tettünk. Az adai kerülőút esetében októberre az önkormányzat tulajdonába kerül a teljes hiányzó nyomtáv, vagyis vagyonjogilag rendezve lesz a terület helyzete. A Szerbia Útjai közvállalattal közösen tavaszra szeretnénk kiépíteni a még hiányzó útszakaszt egy újabb körfogalmi csomóponttal – nyilatkozta Ada község polgármestere.