2024. április 19., péntek
KERÉKPÁROZÁS – VUELTA A ESPAÑA

Roglič számolja a napokat

Az egyik utolsó esélyt adta az összetettbeli változásokra a Vuelta 18. szakasza, amelynek közel 180 kilométeres útvonala során négy első kategóriás hegyet kellett megmászni. A nap szökevénycsoportját 13 versenyző alkotta, köztük több kiváló hegyimenővel, például az összetettben sokáig jól álló osztrák Pernsteinerrel és a kolumbiai Higuitával vagy a dél-afrikai Meintjesszel.

Az élmenők közül López és csapata, az Astana volt a legaktívabb, de a kis kolumbiai sokáig nem tudott eltávolodni. A főmezőny nagy tempója miatt jó ideig úgy tűnt, nincs esély szökevénysikerre, ám Higuita kirobbanó erőben tekerte végig az utolsó hegyet is, majd az utolsó húszason egyedül is megtartotta előnyét. A kolumbiait négyes csoport üldözte Lópezzel, Rogličcsal, Valverdével és Majkával, erről a sorról az előző nap nagyot tekerő Quintana, illetve a fiatal Pogačar is leszakadt az utolsó hegyen, utóbbi boly egy percet kapott a piros trikós csoportjától.

Végeredmény, Vuelta, 18. szakasz (Colmenar Viejo–Becerril de la Sierra, 177,5 km): Sergio Higuita 4:33:09 óra, Primož Roglič +15 mp, Alejandro Valverde, Rafał Majka a. i., Miguel Ángel López +17 mp stb. Az összetett állása: Primož Roglič 71:16:54 óra, Alejandro Valverde +2:50, Nairo Quintana +3:31, Miguel Ángel López +4:17, Tadej Pogačar +4:49 perc stb.