2024. április 16., kedd
EGY EZOTÉRIAI TANÁCSADÓ NAPLÓJÁBÓL

Veszélyes fényszögek kiküszöbölése

A rovatban részleteket találhatnak azokból a beszélgetésekből, amelyeket az eltelt 20 év folyamán jegyeztem fel. Minden történet valódi, csak a neveket változtattam meg a klienseim iránti diszkréció miatt. Bizonyára mindenki talál majd valami hasznosat a maga számára.

– Üdvözlöm, emlékszem, a múltkor azt mondta, hogy most, 2019 szeptemberében óvatosnak kell lennem, mert ekkor a Szaturnusz és a Merkúr egymással rossz fényszöget alkotnak az égbolton, s ezt mindenki megszenvedi, akinek ez a fényszög benne van a horoszkópjában, esetleg valamilyen érzékeny pontot érint benne. A múltkor már küldött nekem sorshoroszkópot és védelmi talizmánt is, amiért igen hálás vagyok. Sok viselkedési mintát megértettem, és azt is tudom, hogy bizonyos dolgokon lehet változtatni. Máskor, amikor aktiválva volt valamilyen rossz fényszögem, mindig nagyon megszenvedtem, mert a horoszkópomban több ilyen állás is van. Most, hogy tudom, mikor kell odafigyelnem, s megvan a talizmánom, már ritkán érzem kellemetlenül magam. Tudom, hogy ekkor tudatosan kell használnom azokat a dolgokat, amelyeket jelképeznek ezek a bolygók. Most volt nemrég újítás az otthonomban, s eltűnt az a papír, amelyen fel volt írva a Szaturnusz és a Merkúr jelentése, ám tudom, hogy most aktiválódik ez a fényszög, amely rossz az én horoszkópomban. Tehát megismételné egy pár szóval, mire is kell vigyázzak, s mit tegyek tudatosan, hogy a bolygó erejét oda tereljem, s ne maradjon energiája a rossz dolgok aktiválására?

– Igen, kombinálni kell e két bolygó jelentését, s a lehető legjobbat kell kihozni belőlük. Ilyenkor vigyázni kell a közlekedésre, mert a Merkúr a kezet, a mozgást, az utazást jelenti, a Szaturnusz pedig a problémát, a korlátokat, az akadályt, az elhúzódást, tehát ekkor, ha lehet, ne utazzon, s gyalog is legyen óvatos, főleg télen, mert a Szaturnusz a hideget, a havat és a jeget is szimbolizálja. Ezenkívül a beszédet is jelképezi a Merkúr, tehát óvatosnak kell lenni a szavakkal is. A múltban tett döntéseket kell átgondolni, mert a Szaturnusz a múltat is jelenti, a Merkúr pedig a gondolatokat, döntéseket jelképezi. Ilyenkor nem kell bőbeszédűnek lenni, inkább szűkszavúnak, ám ismét legyen óvatos, mert a szavak és beszéd hiánya is hozhat problémát. A rég nem látott rokonokkal való találkozás is aktuális lehet, mivel a Szaturnusz a múltat jelenti, a Merkúr a találkozást, a rokonokat, a testvéreket szimbolizálja. Ilyenkor olyan helyre jó elutazni, ahol régen voltunk, esetleg régen készülünk oda, ám ekkor sem kell túl kényelmes utazási módot választani, inkább régi kocsival vagy hagyományos eszközzel, például vonattal menjen. Valamilyen áldozatot, kisebb szenvedést kell vállalnia. Mindenesetre a védelmi talizmánját vigye magával. A Szaturnusz nagyon fűződik a tradícióhoz, ezért minden ilyen jellegű találkozás vagy ismeretszerzés hasznos lehet. Ilyenkor ajánlatos régi füzetekbe jegyzeteket írni, bőrre vagy fára vésni, mert a régiségek, a fa és a bőr a Szaturnusz jelképei, a Merkúr az írásé. Ugyanekkor ajánlatos régi feliratokat tanulmányozni, egyszer elolvasott könyveket újra elolvasni, s igen jó elmondani olyan dolgokat, melyeket már rég el kellett volna mondani, megírni vagy elolvasni szintén olyasmit, amit régóra halogatunk, érdemes még „nehéz” könyveket olvasni és hagyományos dolgokkal foglalkozni. Nem kell megfeledkezni ilyenkor az idősekről sem, mert a Szaturnusz az öregeket és a bölcseket is szimbolizálja. Egy beszélgetés velük ne legyen teher, hanem maradjon az egy emlékezetes beszélgetés. A hosszú távú tervezés is ide tartozik. A Szaturnusz az időt, a tartósságot is jelképezi. Órát venni vagy javítani is most kell. A Merkúr a hasat, az emésztőrendszert is jelenti, de a légzéssel kapcsolatos dolgokat, szerveket is. A Szaturnusz még hideget, szárazat, régit, elakadást, eldugulást, megállást, fájdalmat, szenvedést is jelent. A hideg, esetleg száraz vagy állott ételek emésztési problémát idéznek most elő. Ha nincs ez az aszpektus, akkor ez az étel nem ártana meg, most viszont igen. Ugyanekkor az orrunk bedugulása, légzési problémák is jelentkezhetnek, főleg ha e szervekkel már valamikor volt probléma. A krónikus betegségek jele is a Szaturnusz.

– Köszönöm, oda fogok figyelni ezekre, s a talizmánom is mellettem van, amelynek már megtapasztaltam a hatását, főleg a közlekedésben. Lekéstem egy olyan járatot, amelynek balesete volt, ez rövidesen az után történt, amikor megkaptam a talizmánomat. Most viszont pont ebben az időben utazom, ám a párom és a barátaim is velem lesznek. Nekik nincs talizmánjuk, a horoszkópjukat pedig nem ismerem. Velük mi lesz? Megvédi-e őket az én talizmánom? Esetleg ez a talizmán kölcsönadható-e másnak, ha az utazik, én pedig nem?

– Ez a talizmán csak az ön részére készült, csak önt védi. Szerintem bizonyos fokig megvédi azokat is, akik önnel vannak s közeliek önhöz, mert kihatnak az ön boldogságára, de nem tudja őket teljesen megvédeni. Annak pedig semmi értelme nem lenne, ha kölcsönadná ezt a talizmánt másnak, mert ön nem lenne ott, az pedig csak önre reagál, a másik személy energiája hidegen hagyja, hatástalan. Tehát mindenkinek saját védelem kell.

– Mivel pont ez az az időszak, amikor utazunk, tehát most szeptemberben, főleg veszélyes, hegyes-völgyes területeken, kérnék egy védelmi talizmánt reájuk is.

– Rendben van. A Szaturnusz a hegyeket is szimbolizálja, így a szimbolika még erősebb, és szerintem is szükség lesz a védelemre mindenkinek, aki ekkor utazik, akár csak részt vesz a közlekedésben. Sőt a gyalogosok sincsennek biztonságban ekkor.

– Ez teljesen megvéd?

– Ez attól függ, hogy milyen a karmánk, s pontosan melyik időszakban vagyunk. Vannak bizonyos fényszögek, amelyek az embernek abban az időszakban hoznak életleckét, ilyenkor csak csökkenteni tudjuk a rosszat, de ez is igen hasznos. Ha éppen nem vagyunk annyira veszélyes időszakban, és csak kisebb bajunk lenne a védelem nélkül, akkor teljesen kiküszöbölhető a baj.

– Köszönöm, kérem a védelmet rájuk, de ugye, nem muszáj, hogy ők tudjanak róla?

– Ha nem akarja, nem muszáj. Itt annyira avatkozunk be a szeretteink sorsába, amennyire szabad. Tehát ők ott lesznek az ön közelében, s így tud rájuk hatni ez a talizmán, habár önnél lesz. Kérem az ő adataikat!