2024. március 29., péntek

Iskolakezdés bonyodalmakkal

Lyuk a Csáki Lajos iskola udvarán

Szeptember ötödikén délután a Csáki Lajos Általános Iskola udvarában burkolatjavítás közben az aszfalt egy része beszakadt.

A keletkezett lyuk miatt az udvar nem biztonságos. Azóta a diákok nem használhatják az Ifjúság utcai, az iskolaudvar és a sportpályák felőli bejáratokat. A tanárok és a diákok is a Szent Száva utca felől közelítik meg az iskolát. Az utazó diákok az ügyeletes tanár, illetve tanító néni kíséretében közlekednek az autóbuszmegálló és az épület főbejárata között.
– A nyári szünidő végén beszakadt az aszfalt az iskolaudvarban, a konyha bejáratánál. Községi szakértők bevonásával indult meg a javítás, és a múlt csütörtökön, már a munkálatok végén, a terület még nagyobb területen beomlott. A keletkezett lyuk alatt az is látható, hogy nem veszélyezteti az épület stabilitását. Az iskola minden szükséges intézkedést megtett a diákok, a szülők és az iskola személyzete biztonságának megőrzése érdekében.

Az önkormányzat és a helyi közösség segítségével folyamatban vannak a keletkezett nyílás szanálási munkálatai – nyilatkozta Vojter Pulai Mónika, az iskola igazgatója.