2024. április 25., csütörtök

Hétvégén szüreti napok Palicson

A rendezvény megnyitójára szombaton délben kerül sor a Vigadónál

A hétvégén immár 30. alkalommal rendezik meg a Palicsi Szüreti Napok elnevezésű rendezvényt, amelyen számos színes program várja az érdeklődőket. Az esemény szombaton 10 órakor veszi kezdetét a Vigadónál. A rendezvénnyel kapcsolatban csütörtökön sajtótájékoztatót tartottak a Városháza Médiaközpontjában, amelyen a szervezésben részt vevő intézmények, szervezetek képviselői mondtak el részleteket a szüreti napokról.

Idén is gazdag gyümölcs- és zöldségféle-kiállításra számíthatnak az érdeklődők (Lukács Melinda archív felvétele)

Idén is gazdag gyümölcs- és zöldségféle-kiállításra számíthatnak az érdeklődők (Lukács Melinda archív felvétele)

Szántó Róbert, a Park Palics Kft. turizmussal megbízott szakmunkatársa a gazdag műsorkínálatot ismertette. Elmondta, hogy szombaton és vasárnap is megnyitja kapuit a borutca, a mézutca, a sajtutca és a csokoládéutca. Emellett gyümölcs-, zöldség- és virágkiállítást is tartanak. Szántó Róbert hozzátette, hogy a szüreti napok után a kiállított gyümölcsöket és zöldségeket a kiállítók a Kolevka Gyermekotthonnak adományozzák. Vasárnap 16 és 18 óra között gyermekműsorra kerül sor, amelyen többek között bohóc tart szórakoztató előadást, valamint Mi kell ki a tojásból? címmel egy színházi előadás is megtekinthető lesz. Esténként 20:30-kor pedig koncerteket tartanak. Szombaton Sergej Ćetković, vasárnap pedig Aleksandra Radović lép fel a palicsi Nyári Színpadon.

Katja Puleva, a szabadkai Rotary Club elnöke elmondta, hogy a szervezet tagjai a szüreti napokon rostélyon sült ételeket árulnak. A sültek eladásából befolyt összeget középiskolások és egyetemisták ösztöndíjazására fordítják.

Cseh Andor, Katja Puleva, Szántó Róbert, Dragutin Miljković (Fotó: Gergely Árpád)

Cseh Andor, Katja Puleva, Szántó Róbert, Dragutin Miljković (Fotó: Gergely Árpád)

Cseh Andor, az Észak-vajdasági Földműves Egyesület képviselője arról adott tájékoztatást, hogy az egyesület vasárnap tartja meg a legjobb hazai torták és kalácsok versenyét. Emellett szüreteken használt régi szerszámokból nyitnak kiállítást.

Dragutin Miljković, az Arena Zabatkiensis Borlovagrend nagymestere kiemelte, hogy a rendezvény ünnepélyes megnyitójára szombaton 12 órakor kerül sor a Vigadónál. Ennek részeként megválasztják az év borászát és az idei szüret királynőjét is.