2024. március 29., péntek

Szebbé válik Magyarkanizsa központja

A munkálatok várhatóan még a tél beállta előtt befejeződnek

Várhatóan két hónap alatt elkészülnek azokkal a munkálatokkal, amelyeket tegnapelőtt kezdtek meg Magyarkanizsa központjában annak érdekében, hogy szebbé tegyék azt.

A rendezendő területen néhány nappal ezelőtt kezdődtek meg a munkálatok (Puskás Károly felvétele)

A rendezendő területen néhány nappal ezelőtt kezdődtek meg a munkálatok (Puskás Károly felvétele)

A helyiek úgy ismerik, mint az Unidom lakótömbök A és B blokkja közötti terület, és ez az a rész, amely most a munkagépek zúgásától hangos. Mindez azonban valószínűleg nem tart majd túl sokáig, ugyanis a tervek szerint még a tél beállta előtt be is fejeződik a felújítás. A 4000 négyzetméteres terület rendezése magában foglalja a járdák és a közvilágítás felújítását, továbbá új játszótér és szökőkút kiépítését, kamerák, padok és wifipont elhelyezését, valamint a területet a Batthyáneummal összekötő járdák szintezését, illetve mozgáskorlátozottak számára is használható feljárók kiépítését, valamint a terület zöldövezetének kialakítását. Kedden délután a kivitelező vállalat képviselőjének jelenlétében a község polgármestere, Fejsztámer Róbert és helyettese, Nebojša Rakić is megtekintette az éppen csak elkezdett munkálatokat.

– Az idegenforgalmi fejlesztéshez hozzátartozik az is, hogy nemcsak szezonális tartalmakat próbálunk fejleszteni, mint amilyenek a Tisza-parton végrehajtott beruházások voltak, hanem ezúttal sikerült pályázat által támogatási összegeket nyerni a központban lévő terek rendezésére is. Ez most a központtól a Nagyparkig húzódik, és ennek a résznek a teljes felújítását végzik el az elkövetkezendő két, két és fél hónapban. Ezt a teret eddig nem lehetett igazán közösségi térként használni, éppen ezért a jövőben szeretnénk elérni azt, hogy ez a rész igazi közösségi térré válhasson. Úgy alakítjuk át, hogy a zöld felületek, a játszótér és a sétálórész is megújuljon – mondta lapunknak adott nyilatkozatában Fejsztámer Róbert, aki hozzátette, nagyon bízik benne, hogy mindenkinek a tetszését el fogja nyerni a beruházás.

A felújítás 64 millió dináros keretből valósul meg, amelynek 90 százalékát a Tartományi Nagyberuházási Igazgatóság biztosította, Magyarkanizsa község önkormányzata pedig 10 százalékkal járult hozzá a projekt eredményes megvalósulásához.