2024. április 25., csütörtök
EGY EZOTÉRIAI TANÁCSADÓ NAPLÓJÁBÓL

Varázspontok a testen

A rovatban részleteket találhatnak azokból a beszélgetésekből, amelyeket az eltelt 20 év folyamán jegyeztem fel. Minden történet valódi, csak a neveket változtattam meg a klienseim iránti diszkréció miatt. Bizonyára mindenki talál majd valami hasznosat a maga számára.

– Üdvözlöm, szeretném megtudni, hogy tényleg léteznek bizonyos pontok a testen, amelyek kihatással lehetnek ránk, akár a lelki, akár a fizikai világunkra? Kihatnak a kedélyállapotunkra és az egészségünkre?

– Természetesen igen. A keleti gyógyítás pont ezen alapszik, a meridián vonalakon és az akupunktúra meg az akupresszúra pontokon. A masszázs is ide tartozik.

– Igaz-e, hogy csak a talpon vannak ezek a pontok és vonalak?

– Nemcsak a talpon. A talpon lévő pontokat könnyen elérjük, ott vannak bizonyos idegvégződések, s ezért a talp bizonyos pontjainak a masszírozása gyors eredményt  hozhat. Meg van pontosan határozva, hogy melyik pont milyen szervre hat ki, s a talpon az egész test reflexpontjai megvannak. Ám ugyanígy a tenyéren, a fülön és a fejen is megvannak ezek a pontok. A legelterjedtebb azonban a talpmasszázs.

– Egyedül is masszírozhatjuk ezeket a pontokat, vagy külön szaktudás kell hozzá? Veszélyes-e?

– Ha megvan a reflexzónatérképünk, tehát tudjuk, hogy melyik pont hol van, akkor egyedül is megtehetjük, vagy partnerünk segítségével. Nem veszélyes, csupán arra kell ügyelni, hogy óvatosan, tehát enyhe nyomással és csak rövid ideig szabad masszírozni a szív reflexpontját, főként a szívbetegeknél, s a női szerveket a terheseknél. A többi résznél nincs veszély.

– Milyen sűrűn és mennyi ideig kell egy pontot stimulálni, és hogyan kell ezt végezni?

– Legjobb minden másnap, vagy hetente 1-2 alkalommal, kb. fél-fél óráig mindkét talpat. A nyomás lehet enyhe vagy erős, legjobb a közepes erősségű. Direkt a pontot kell masszírozni az ujjbeggyel vagy egyébbel, azután a környékét, majd ismét visszatérni a pontra. A pont érzékeny lehet, leginkább enyhe fájdalmat érzünk annál a pontnál, ahol a testben a probléma van. Például a talp közepe felé van a vese, s ha ezt a pontot stimuláljuk, akkor érzékeny, fájó, ha bármilyen problémánk van a vesénkkel. Különféle módon stimulálhatjuk, akár több apró nyomogatással, vagy egy hosszan tartó nyomással, esetleg körkörös simítással. Ez a stimulálás gyógyítja ezt a szervet. Minden szervnek megvan a saját pontja, a saját reflexzónája. Ahogy masszírozzuk ezt a pontot, úgy gyógyítjuk azt a bizonyos szervet.

– Mi mindenre hathat ez ki az egészségen kívül?

– Minden mindenre kihat. A test, a lélek, a szellem egymásra vannak hatással.

– Tehát lelki problémát is oldhatunk például egy tenyér- vagy taplmasszázzsal?

– Pontosan így van.

– Az érdekel még, hogy ezt a pontot hogyan találjuk meg? Ez egy icipici tűszúrásnyi, vagy elég, ha körülbelül nyomkodjuk a pontokat?

– Csak az akupunktúránál van a testen a tűszúrásnyi nagyság, a talpmasszázsnál eltaláljuk a megfelelő pontot azzal, hogy az ujjbegyünkkel stimuláljuk a pontot.

– Csak nyomkodni kell, nem kell külön valamire gondolni, valamilyen mantrát mondogatni?

– Természetesen sokkal erősebb, ha több oldalról közelítünk. Léteznek színek, léteznek pontok, melyeket egymással együtt kell stimulálni, ismételgetni szavakat, sőt speciális kéztartások is léteznek.

– Igen, igen, pont ezt szerettem volna megtanulni. Van-e kéztartás szemjavulásra, ízületek javulására, vérnyomásra? S hogy létezik az, hogy egy ujjtartás kihat bármire is, akár testi, akár lelki szinten?

– Az ujjpontozás a masszázs és a bioenergia kombinációjából kialakított speciális öngyógyító technika. Oly módon kapcsolja össze a masszázst, a bioenergiát és a kéz mikromeridián-rendszerét, hogy azok fölerősítik egymás hatását. Az ujjpontozás módszerével egyszerre gyakorolhat hatást fizikai testére, kezének mikromeridián-rendszerére, belső szerveire és lelkére. Lényege, hogy a test bioenergiával való föltöltése mellett olyan működést gátló blokkokat is ki tudunk oldani, melyeket más, hagyományos technikákkal lehetetlen. Ez az új technika abban különbözik minden eddig ismert gyógyító praxistól, hogy egyedi módon aktivizálja a beteg saját energiarendszerét, mely ennek hatására saját magát tölti fel. A tenyér és az ujjcsakrák életre keltése után elvégzett kezelés során a személy – a kéztechnikák, a kezek töltéskiegyenlítésének ismerete és az energiakicsatolási módok megismerése által – alkalmassá válik a kézi mikromeridián-rendszer minden területének és pontjának megnyitására. Éterikus energiái beindítják a szervezet öngyógyító folyamatait, megteremtik szerveinek harmonikus együttrezgését, és biztosítják teljes testének belső Isteni Lenyomat szerinti ideális állapotát, egészségét.

– Tud néhány módszert, amit javasolna?

– Ősi módszer a kezek masszázsa, az ujjak begörbítése, ökölbe szorítása, majd elernyesztése. Ez nagyobb rugalmasságot kölcsönöz a kéznek, nyújtja az izmokat, föloldja a szöveteket irritáló, fájdalmat, gyulladást okozó kalciumlerakódásokat, eltávolítja az izom- és csontszövetben fölhalmozódó merevséget, meszesedést okozó mérgeket, növeli a vérkeringését. Ezenkívül javaslom az ujjhegyek energiáinak fölébresztésére a következő technikát: fogja át a bal kéz ujjaival a jobb hüvelykujjat, s tegyen úgy, mintha dugót húzna egy palackból, forgassa egyszer el és vissza a bal kezét. A mutatóujjal tegye ugyanezt kétszer, a középső ujjal háromszor, a gyűrűsujjal négyszer, a kisujjal ötször. Fogja át a jobb kéz ujjaival a bal kisujjat, s tegye ugyanazt, mint az előbb hatszor, majd a gyűrűsujjal hétszer, a középső ujjal nyolcszor, a mutatóujjal kilencszer, a hüvelykujjal tízszer. Van még egy javaslatom: ősi zsidó szokás szerint a tapsolás fölébreszti a lelket, és bármilyen rossz rezgést, démonikus lényt eltávolít a személy környezetéből. Érdemes reggel fölébredés után, vagy amikor levertnek érzi magát, ötször tapsolni, hogy megtisztítsa a teret. Gyógyító mudrák fölvétele előtt ajánlott hétszer tapsolni és hétszer összedörzsölni a tenyerét.

– Hogy hívják ezt a kezekkel, ujjakkal való gyógyítási kéztartásokat?

– Ezek a mudrák. Javasolt bizonyos szavakkal, mantrákkal használni.

– Kérem a reflexzónapontokat a kézre, a lábra, a fejre és a fülre, és a mudrákat vérnyomásra, szemre, emésztésre, ízületre és lelki problémák oldására, no meg az immunrendszerre. Szabad őket egyszerre használni?

– Igen. Küldöm az utasításokat!