2024. március 29., péntek
KREATÍV PERCEK

Férfiasan tökéletes

Segít a lakberendező

Mielőtt hozzáfogna otthona, irodája, egyszóval környezete megtervezéséhez, kérje ki lakberendezőnk tanácsát! Olyan ötleteket és megoldásokat kaphat tőle új rovatunkban, amelyeket csak tapasztalt szem lát. Még akkor is, ha csak kisebb átalakítást tervez, stílust vagy bútort szeretne váltani, és kissé elbizonytalanodott a hatalmas kínálat láttán, vagy netán nem is tudja, hogyan fogjon hozzá…

Az alábbiakban egy legénylakás nappalijának átalakulását szeretném bemutatni. Ebben a szobában folyton hideg volt, különösen a téli időszakban, mivel a padló csempével volt burkolva, emiatt a megbízóm szerette volna átcserélni melegburkolatra. Az első lépést tehát a padlóburkolat kiválasztása jelentette, s a már meglévő burkolatra helyeztük rá a melegséget sugárzó minőségi laminált padlót.

Szürke-barna színvilágban gondolkodtunk. Szürke mintás tapéta került az egyik falra, szürke kanapéval. Az összhangot a médiafal kialakításával teremtettük meg, gipszkarton polcos megoldást terveztem, melyet szürke-rézszín kombinációjú dekorkövekkel tettünk hangsúlyossá, a hangulatról pedig a polcok aljába helyezett fényforrások gondoskodnak. A dekorfal közepére tettük a tévékészüléket.

A szobába natúr fából készült kisbútorok kerültek, egyik a tévékészülék alá, másik egy komód, mely a tapétás falat egészíti ki. A komód fölé nagyméretű képet helyeztünk el.

Nem feledkeztünk meg, mint hangulatemelő elemről a mennyezetre elhelyezett gipszkarton álmennyezetről sem, amely természetesen a beépített lámpákkal nyer összhatást.

A puha, barnás árnyalatú drapéria és egyéb textilek teszik fel a koronát az igényes nappali berendezésére.

***

Ha lakberendezéssel kapcsolatos kérdésük van, kérdezzenek, és a lap hasábjain megválaszolom. Leveleiket a szerkesztőség címére küldjék postán (Magyar Szó, 21000 Novi Sad, Vojvode Mišića 1.) vagy e-mailben (tarka@magyarszo.rs). A borítékra írják rá: Segít a lakberendező.