2024. március 28., csütörtök

Bővült a Vuk Karadžić Általános Iskola

Miloš Vučević polgármester és Vladimir Jelić, a városi tanács oktatási ügyekkel megbízott tagja tegnap a Vuk Karadžić Általános Iskolába látogatott, ahol befejeződtek a bővítési munkálatok.

Az iskola két új tantermet, két illemhelyet és egy tanárit kapott, összesen 400 négyzetméterrel bővítették ki a kapacitását. Ezenkívül, az újvidéki önkormányzat az idén további támogatást irányozott elő az oktatási intézmény korszerűsítésére, ezekből a forrásokból jut az iskolai konyha és az ebédlő működtetésének a költségeire, valamint felújítják majd a konyha padlózatát, falcsempéit és kicserélik az elavult vízvezeték-hálózatot is. Az általános iskola földszintjén a Radosno detinjstvo Gyermekintézmény új helyiséget kap.

– A városi infrastrukturális támogatások után, az önkormányzat az oktatásba fekteti a legtöbb pénzt, mert ezek a befektetések garantálják a tartományi székváros biztos fejlődését. A városi oktatási hivatalon keresztül felújítottuk az iskola konyháját és ebédlőjét, rekonstruáltuk az oktatási intézmény fűtési hálózatát is, valamint rendeztük az iskolaudvart. Önkormányzatunk 56 millió dinárt irányozott elő az itt folyó munkálatokra, a tartományi kormány 2,5 millió dinárral járult hozzá a fűtési rendszer felújításához. Tervben van még a szalajkai Bambi, és a Miletić utcai óvoda rekonstrukciója, a gyermekek ezért egy ideig azokba az iskoláskor előtti intézményekbe járnak majd, ahol már elvégezték a felújítási és bővítési munkálatokat. Ez az első alkalom, hogy egy iskolaudvarban két oktatási intézmény működhet majd (a Vuk Karadžić Általános Iskola és az óvoda), természetesen külön figyelmet fordítunk a különböző életkorú gyermekek biztonságára – mondta a polgármester.

Zorica Zeljković, a Vuk Karadžić Általános Iskola igazgatója megköszönte az újvidéki önkormányzat támogatását: Iskolánk kibővítésével több diákot fogadhatunk, az idén bevezetjük az egyváltásos tanítást. A konyha felújításának köszönhetően, az alsósok az iskolában ebédelhetnek – mondta.