2024. április 20., szombat

A tanulásnak nincs korhatára!

Mint arról már hírt adtunk, júliusban harmincórás ingyenes számítástechnikai alapképzés indult a magyarkanizsai Cnesa Oktatási és Művelődési Intézményben hatvan év felettiek számára. A program létrejöttét a magyarországi KárpátHáló Egyesület segítette a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával.

A tizenöt horgosi és magyarkanizsai hallgató a számítógépes és online alapismereteket sajátította el az elmúlt hetekben, emellett a szövegszerkesztést, a levelezést és a böngészést is megtanulták. A képzés végén a résztvevők a magyarországi felnőttképzési törvény által előírt oklevelet vehettek át a magyarországi felnőttképző partnerintézménytől, a veszprémi Oktker-Nodus Kft. képviselőitől.

Az együttműködésben megvalósult program célja az időskorúak életminőségének javítása volt a folyamatos tanulás, a korszerű technológiák megismerése révén. A képzés végén mind a hallgatók, mind a szervező intézmények egyetértettek abban, hogy az együttműködést folytatni kell, hiszen a szépkorúak is szeretnének felzárkózni a számítástechnika, a közösségi hálók világához.