2024. április 20., szombat

Családi nap

A Kishegyesi Nagycsaládosok Egyesület szombaton a labdarúgópályán tartott családi napot. A rendezvényen helyi családok vettek részt, de érkeztek vendégek más nagycsaládos egyesületektől is. Ábrahám Krisztina, az egyesület titkára és az esemény egyik szervezője arról számolt be lapunknak, hogy gazdag programmal várták a vendégeket.

A gyerekeket légvár várta a családi napon (Lakatos János felvétele)

A gyerekeket légvár várta a családi napon (Lakatos János felvétele)

– A családi napot az idén második alkalommal szerveztük meg, az elsőre tavasszal került sor. Kishegyesről 25 család jelentkezett a rendezvényre, a gyerekek és a szülők mellett több nagyszülő is részt vett rajta. A rendezvény vendége volt Krizsán Vilmos, a Vajdasági Nagycsaládos Egyesületek Szövetségének elnöke, emellett vendégek érkeztek az adai, a topolyai, a zentai és a bácskossuthfalvi nagycsaládos egyesületektől. Ez alkalommal is nagyon gazdag programmal készültünk, a gyerekeket ügyességi és kézműves játékok várták. Ezekbe beleszőttük a régi népi hiedelmek és szokások megismerését is. A családi nap lebonyolításában segítségünkre volt a Kishegyesi Nyugdíjas Egyesület, akik lengőtekét és dartsot tartottak a gyerekek számára – mondta el a szervező, majd arról is szólt, hogy az idei évben légvárral lepték meg a gyerekeket. Mint az első alkalommal, most is uzsonnát és ebédet kaptak az esemény résztvevői, tudtuk meg Ábrahámtól, aki arról is szólt, hogy a felnőtt résztvevők sem unatkoztak. Az ő számukra Ördög Róbert lelkész tartott előadást a nagycsaládról mint közösségmegtartó erőről.

A családi nap érdekessége a tombola volt. Ezen különböző tárgynyereményeket lehetett nyerni helyi kisvállalkozók jóvoltából. A KINCSE családi napját a tartományi oktatási titkárság és Kishegyes község önkormányzata támogatta.