2024. április 25., csütörtök
EB-SELEJTEZŐK

Fájó vereség

Hiába a Groupama Aréna pazar szurkolótábora, hiába Szoboszlai Dominik gyönyörű szabadrúgásgólja, Magyarország nemzeti tizenegye 2:1-es vereséget szenvedett Szlovákiától. A 2020-as Európa-bajnokság selejtezősorozatának hétfői játéknapján Marco Rossi éppen 55. életévét töltötte be, az ünneplésbe azonban hiba csúszott.

Padlón a magyar válogatott (Fotó: MTI)

Padlón a magyar válogatott (Fotó: MTI)

A találkozó első játékrészében harciasan kezdtek a felek, negyedóra után már mindkét oldalon kiosztott egy-egy sárga lapot a játékvezető. Dzudzsákék valamivel támadóbb szellemben léptek fel, de a tizenhatos előteréből elengedett lövések gyöngének bizonyultak. A félidő vége sokkal pechesebben alakult: előbb Lovrencsics Gergő sérült le, majd a szlovákok egy meglehetősen szerencsés találattal, Róbert Mak révén megszerezték a vezetést. A szünet után szinte azonnal szabadrúgáshoz jutott a hazai csapat. A magyarok fiatal tehetsége, Szoboszlai Dominik tökéletesen csavart el a sorfal felett, a labda pedig Martin Dúbravka hálójában kötött ki. A döntetlen eredmény nem sokáig állt az eredményjelzőn, ugyanis – hasonlóan, mint az első gólnál – a szlovák fél egy ártalmatlannak tűnő szituációból ismét előnybe került. Az 56. percben Lobotka passza után a 19 éves Boženík rúgott Gulácsi kapujába. Magyarország játékába az összecsapás hátralévő részében rengeteg hiba csúszott, a meddő mezőnyfölény pedig nem volt elengedő még az egy pont otthon tartásához sem. Az E jelű ötösben Szlovákia pontszámban beérte, jobb egymás közti eredménynek köszönhetően pedig meg is előzte a magyar labdarúgó-válogatottat.

A piros-fehér-zöld együttes nehéz helyzetbe került, és újfent kisebb bravúr kellene az Eb-re való kvalifikációhoz. A nemzeti tizenegy legközelebb a vb-ezüstérmes Horvátországhoz utazik, október 10-én.