2024. március 29., péntek
FÉRFI VB

Jöhetnek a negyeddöntők!

Kialakult a kínai férfi kosárlabda-világbajnokságon az egyenes kieséses szakasz mezőnye, a négy negyeddöntős párharc. Nagy meglepetés egyik középdöntős csoportban sem történt. A K jelű kvartettben az USA a második félidőben tudta leszakítani a brazilokat, végül 16 ponttal nyert, Turner és Walker egyaránt 16-16 pontig jutott. Izgalmasan alakult így a csoport sorrendje, hiszen a hibátlan amerikaiak mögött három 8 pontos csapat, Csehország, Görögország és Brazília állt, s a szabályzat értelmében a legjobb kosárarányú csehek léptek a legjobb nyolc közé.

Az L jelű négyesben az ausztrálok 9 pontos hátrányból fordítottak Franciaország ellen a hajrában, így megnyerték a csoportot, és elkerülték az amerikaiakat, akiknek így a franciák lesznek az ellenfeleik.

Eredmények, középdöntő, 2. forduló, K csoport: Görögország–Csehország 84:77, Egyesült Államok–Brazília 89:73. A csoport végeredménye: Egyesült Államok 10, Csehország, Görögország és Brazília 8-8 pont. L csoport: Litvánia–Dominikai Köztársaság 74:55, Ausztrália–Franciaország 100:98. A csoport végeredménye: Ausztrália 10, Franciaország 9, Litvánia 8, Dominikai K. 7 pont.

A negyeddöntő párosítása: Argentína–Szerbia (ma 13 óra), Spanyolország–Lengyelország (ma 15 óra), Egyesült Államok–Franciaország (holnap 13 óra), Ausztrália–Csehország (holnap 15 óra).