2024. április 25., csütörtök

Új vízhálózatot kap Doroszló

Hamarosan lezárul az erről szóló közbeszerzési eljárás

Doroszló lesz a város területén az első település, ahol teljes egészében fölújítják a vízellátási rendszert. Ezt Dušanka Golubović, Zombor polgármester asszonya jelentette ki a faluban tartott fogadónapja során.

A város első embere minden hónap elején más-más helyi közösségben tart úgynevezett „nyílt napot”, ahol a polgárok elpanaszolhatják gondjaikat, javaslatokat tehetnek a közösség életminőségének javítására, de személyes gondjaikat is felvethetik a polgármester és a legközvetlenebb munkatársai előtt.

A városvezetői küldöttség az elmúlt szombaton is diszkréten, egyenként hallgatta meg a helyi polgárokat, akik legégetőbb problémaként az ivóvízellátást nevezték meg.

Golubović válaszában közölte, hogy hamarosan lezárul a közbeszerzési eljárás, ami nyomán Doroszló lesz a város területén az első település, ahol teljes egészében fölújítják a vízellátási rendszert.

A látogatás során kiderült, hogy a doroszlóiak is hasonló problémákkal szembesülnek, mint más települések lakói. Karban kellene tartani a közutakat és a dűlőutakat egyaránt, nem tudnak mihez kezdeni a darabos hulladékkal. Ez utóbbival kapcsolatosan a polgármester asszony biztosította a helyieket, hogy októberben a többi faluval egyetemben ennek tárolására megfelelő konténert kap Doroszló is. Az elhullott jószágok tetemeit a Čistoća kommunális közvállalat ingyenesen elszállítja és megsemmisítteti, ehhez elegendő értesíteni az illetékes szolgálatot a 025/415-788-as telefonszámon.

Szóba került, hogy a bokrok és fák miatt beláthatatlanok egyes útszakaszok, illetve a lombok eltakarják a faluban a közlekedési jeleket. Ezt a problémát az illetékes felügyelőség a helyszínen veszi szemügyre, majd intézkedik a helyzet szanálásáról.

A polgármester asszony október első szombatján Bezdánt keresi föl.