2024. április 20., szombat

Lovasképzés felnőtteknek

A zentai Lipinszki Lovasiskola szeptember 14-én és 15-én szervezi meg kurzusát azok számára, akik bele szeretnének kóstolni a lovak és a lovaglás csodálatos világába.

A tanfolyamra kezdő és haladó lovasokat egyaránt várnak. A résztvevők elsajátíthatják a lóval való kommunikációt: hogy miképpen is viselkedjünk a lovak közelében, valamint a ló, illetve az ember közötti testbeszédet is megtanulhatják. Ezenkívül a lónak a lovagláshoz való felkészítését, ápolását, csutakolását is megtanulhatják, természetesen megismerkedhetnek a lószerszámokkal és azok helyes használatával, rendben tartásával is. A ló helyes vezetését és futószárazását, a lovaglás alapjait is elsajátíthatják, a haladó lovaglók pedig az ügetést és a vágtát is gyakorolhatják.

A kétnapos kurzus ideje alatt a résztvevők önismereti tréningen is részt vesznek, amely során a lovak segítenek megláttatni a bennük lévő korlátokat, így felismerhetik az élet konkrét dolgaihoz való hozzáállásukat, kikapcsolódásképpen pedig az íjászatot is kipróbálhatják. A programok reggel nyolc órától este hat óráig tartanak, délben egyórás ebédszünettel, délután pedig egy félórás uzsonna- és kávészünettel. A szervezők korlátozott számban szálláslehetőséget is biztosítanak. A tanfolyam részvételi díjával, illetve magával a képzéssel kapcsolatban a Lipinszki Lovasiskola Facebook-oldalán (www.facebook.com/Lipinszki-Lovasiskola) privát üzenetben, illetve a 069/199-2403-as számon lehet érdeklődni.