2024. április 18., csütörtök

Iskolafelújítás Temerinben

A polgármester munkatársaival megtekinti a felújítást (Góbor Béla felvétele)

A polgármester munkatársaival megtekinti a felújítást (Góbor Béla felvétele)

Đuro Žiga polgármester munkatársaival újságírók kíséretében pénteken megtekintette a Kókai Imre Általános Iskola felújításának munkálatait. Az épület előtt nyilatkozva elmondta, hogy a Kókai iskola renoválása mellett tervben van a szőregi általános iskola felújítása is. A Köztársasági Közberuházási Iroda igazgatóságától még tavaly elnyerték a forrásokat a felújításra. Két éve ugyanilyen forrásból újították fel a temerini község legnagyobb iskolájának, a Petar Kočić Általános Iskolának az épületét. A Kókai iskola épületének renoválását azonnal a tanév végén elkezdték, és a tervek szerint 200 nap áll a rendelkezésre a munkálatok befejezésére. A beruházás 129 millió dinár, plusz a nem tervezett munkálatok költségei.

Sziveri Béla iskolaigazgató emlékeztetett arra, hogy az iskola 1968-ban épült és ekkora felújítás azóta még nem történt rajta. 2014-ben volt ugyan bizonyos felújítás, akkor a tartománytól kaptak négymillió dinárt, ebből az összegből megjavították a tetőszerkezetet, és más kisebb felújításokat is elvégeztek. Elsősorban az ablakok cseréje tette szükségessé a renoválást. Most elvégzik a nyílászárók teljes cseréjét, az épület hőszigetelését, a vizesgócok felújítását, a padlózat cseréjét, a tető felújítását és természetesen a tantermek, folyosók és a külső épületfalak festését.

Az épület felújításának idején három épületben folyik az oktatás, a telepi, kihelyezett tagozaton, az alsós tanulók a Petar Kočić Általános Iskolába, a felsősök pedig a Lukian Mušicki középiskolába járnak. Az egyik épületben két váltásban, a másikban háromban folyik az oktatás.