2024. április 25., csütörtök
US OPEN

Bianca az ördögtől sem fél

Akárcsak egy hónapja Torontóban, a US Openen is Serena Williams és Bianca Andreescu vívják ma a női egyes döntőjét. Kanadában az otthoni pálya előnyét élvező Andreescu nyert, mert Serena az első játszmában 1:3-as hátrányban feladta a meccset, második találkozójukon viszont, legalábbis a fogadóirodák jóslata szerint, az amerikai a kimondott esélyes.

Biancát Serena nagysága sem ijeszti meg (Fotó: Beta/AP)

Biancát Serena nagysága sem ijeszti meg (Fotó: Beta/AP)

Serena az idei US Openen nagyszerűen játszik, csak a 2. fordulóban veszített egy játszmát fiatal honfitársnője, Caty McNally ellen, többi ellenfelének esélyt sem adott. Az amerikai veterán 33. nagy döntőjét vívja, és abszolút csúcsot jelentő 24. serlegét reméli, és ha a zárómeccsen győz, az 350. diadala lesz a Grand slam-tornákon. Legutóbb 2017-ben Melbourne-ben volt bajnok.

A másik oldalon a 19 éves kanadai Bianca Vanessa Andreescu először jutott döntőbe a nagy tornákon. Ő még meg sem született, amikor 1999-ben, éppen New Yorkban, Serena az első nagy serlegét nyerte. Bianca az év elejétől kirobbanó formában játszik, és bámulatos 44:4-es győzelmi arányt jegyzett. Ez lesz az 5. WTA-döntője, és a negyedik serleget óhajtja megszerezni, bajnok volt ugyanis Newport Beachben, Indian Wellsben és Torontóban, döntőt pedig az év legelején Aucklandban veszített.

Andreescu a pályán azt a benyomást kelti, hogy az ördögtől sem fél, és a tinik pimasz bátorságával játszik a sportág hírességei ellen is. Ráadásul nem ismer lehetetlent. Tegnap hajnalban is 2:5-re állt Belinda Bencic ellen az elődöntő második játszmájában, majd ellenállhatatlan hajrával háromszor nyerte el a svájci kezdőütését.