2024. március 28., csütörtök
FORMULA–1, OLASZ NAGYDÍJ

Leclerc felvillanyozta Monzát

Charles Leclerc nyolc nap alatt megszerezte Formula–1-es karrierje első két futamgyőzelmét, miután Belgiumot követően az e hétvégi Olasz Nagydíjon is a dobogó tetejére repítette a Ferrarit. Az olasz csapat számára ritka hazai siker mellé éles kontrasztot állított a nagyot hibázó Sebastian Vettel, aki egyre inkább háttérbe szorul fiatal csapattársa mögött.

Leclerc Ferrarija a Mercedesek előtt az Olasz Nagydíj rajtján (Fotó: Beta/AP)

Leclerc Ferrarija a Mercedesek előtt az Olasz Nagydíj rajtján (Fotó: Beta/AP)

Csak néhány nap telt el a tragikus spái hétvége után, és az F1 mezőnye máris átköltözött a Milánó melletti Monzába, hogy a szezon utolsó európai versenyhétvégéjébe temetkezve próbálja feledni a Formula–2-es baleset miatti tragikus hétvégét. Itt is folytatódott persze az elhunyt Anthoine Hubert-ről való megemlékezés, a hétvégén érkezett viszont a hír, hogy rosszabbodott a baleset másik résztvevőjének, a kórházban kezelt Juan Manuel Correának az állapota.

Az edzéseredmények alapján papírformának gondolt kettős Ferrari-siker már az időmérőn is elmaradt, a pole ugyan Leclerc-hez került, a szezon során már negyedik alkalommal, őt a két Mercedes váratlan közelséggel követte, míg Vettelnek a negyedik rajthely jutott. Miután a hétvége előtt ígért eső elkerülte a pályát vasárnap délután, komoly sakkjátszma volt kilátásban a Ferrarik és a Mercedesek között a győzelemért. A rajtnál a monacói ifjonc megőrizte a vezetést, az olaszok azonban hamarosan elveszítették másik emberüket. Vettel még a nyitókörök során rontott, megpördült az Ascari sikánban, majd amikor a fűről próbált visszatérni a pályára, amatőr hibát vétett, hiszen nem figyelt az érkezőkre, és nekiütközött Lance Strollnak (aki megpördülése után hasonlóan felelőtlenül tessékelte ki a kavicságyba Pierre Gaslyt). Vettel versenye viszont ezzel elszállt: előbb az első szárny cseréje miatt hajtott a bokszba, majd a legsúlyosabb időbüntetés, 10 másodperces stop&go letöltése miatt kellett oda visszatérnie. A német végül csak körhátrányban, a 13. helyen ért célba, tovább gyarapítva hibalistáját. Ráadásul a büntetőpontok terén sem áll jól: a most rá kiróttakkal együtt már összesen kilenc büntetőpontja van, és ha egy versenyző összegyűjt tizenkettőt egy egyéves periódus során, egyversenyes eltiltás vár rá – eddig még senki nem jutott el a rendszer 2014-es bevezetése óta.

Amennyire Vettel esett-kelt, annyira jól állta a sarat az élen Leclerc, pedig csapattársa kidőlése után még nehezebbé vált a dolga, hiszen a Mercedes a két autóját kissé eltérő bokszstratégiára állítva megpróbálhatta őt kitaktikázni. Lewis Hamilton volt az első támadó, aki többször is előzési közelségbe került, de Leclerc-t mindig megvédte vagy a Ferrari jobb csúcssebessége, vagy kemény védekezése – bár egyszer figyelmeztetést kapott, amiért leterelte a pályáról a Mercedes britjét. Hamilton gumijainak elhasználódásával visszaesett kissé, ekkor Valtteri Bottas vette célba az első helyet, de ő már nem is volt képes kellően közel kerülni Leclerc-hez, aki így szinte az egész versenyt védekező üzemmódban töltve elsőként érte el a célvonalat az 53 körös futam végén. Az ünneplést, amitől Spában még távol maradt, most nem spórolta meg: a Ferrari új szerzeménye végérvényesen bizonyította, hogy megérdemelte a bizalmat, néhány év eleji hiba után immár ő a csapat húzóereje, aki már rendszeresen legyőzi Vettelt az időmérőkön, és a csapat idei mindkét győzelmét is ő szállította. A díjátadó alatt vörösbe öltözött, a célegyenest megtöltő rajongók okkal örülhettek: Fernando Alonso 2010-es sikere óta először győzött a vörös autó hazai földön!

A Mercedeseké lett a 2. és a 3. hely, de legfeljebb csak azt sajnálhatják, hogy eggyel kisebb méretű trófea kerül a vitrinbe: a csapatok között tovább növelték tetemes előnyüket, és Hamiltonnak sem lesznek álmatlan éjszakái amiatt, hogy Bottas most egy pozícióval előtte végzett.

Innen már Ázsia felé veszi az irányt az F1, és két hét múlva Szingapúr fülledt utcáin kezdi meg a 2019-es szezon utolsó harmadát.

Az Olasz Nagydíj végeredménye: 1. Charles Leclerc (monacói, Ferrari) 1:15:26,665, 2. Valtteri Bottas (finn, Mercedes) +0,8 mp h., 3. Lewis Hamilton (brit, Mercedes) +35,1, 4. Daniel Ricciardo (ausztrál, Renault) +45,5, 5. Nico Hülkenberg (német, Renault) +58,1 stb.

A világbajnokság állása, pilóták: 1. Hamilton 284 pont, 2. Bottas 221, 3. Verstappen 185, 4. Leclerc 182, 5. Vettel 169, stb. Csapatok: 1. Mercedes 505 pont, 2. Ferrari 351, 3. Red Bull 266, 4. McLaren 83, 5. Renault 65 stb.