2024. április 20., szombat

Veszélybe kerülhetett a Jegricska

A környezetvédők szerint fekáliával szennyezett víz ömlik a csatornába

A VOICE oknyomozó portál értesülései szerint Temerinben a szennyvízgyűjtő medence fala több helyen is leomlott, emiatt pedig veszélybe került a védett státuszt élvező Jegricska Természeti Park. A portál írása szerint Temerinben az eddigi két szennyvízgyűjtő medence megtelt, így nemrégiben kiásták a harmadikat, amelyik négy méterre helyezkedik el a Jegricska medrétől.

Most ennek a fala omlott le. Robert Karan, a községi képviselő-testület tagjának elmondása szerint érthetetlen, hogy miért ennyire a Jegricska közelében ásták ki a medencét, tekintettel arra, hogy a környéken volt elegendő szabad terület.

– Miroslav Dunjić, a mezőgazdasági, vízgazdálkodási és erdészeti titkárság munkatársának elmondása szerint a medencében található víz technikai, elenyésző mennyiségű organikus szennyezéssel. Emellett hangsúlyozta, hogy kiküldte a terepre az illetékes felügyelőséget – nyilatkozta a VOICE-nak Robert Karan.

A Zelena Patrola környezetvédő szervezet szerint péntek reggel óta egy lépés választja el a Jegricskát az ökológiai katasztrófától. A csatornába egyebek mellett fekáliával szennyezett víz ömlik, ez pedig közvetlen veszélyt jelent a természeti parkra nézve.