2024. április 25., csütörtök

Gazdag tevékenység a muzslyai plébánián

Muzslyán, a Szűz Mária szent neve egyházközség az egyik legaktívabb a környéken, szeptemberre is sok programot terveztek. Szeptember 7-én 10 órakor oratóriumot tartanak, amelynek témája az iskolakezdés lesz, természetesen sok új játékkal, műhelyfoglalkozásokkal. Gyónásra is alkalom adódik itt, másnap, vasárnap 10 órakor a szentmise keretében táskaszentelés lesz.

Szeptember 8-án, két búcsúra is sor kerül, Lukácsfalván 11 órakor tartják a Kisboldogasszony templomban az ünnepi szentmisét, délután pedig a muzslyai határban, a Deonicán, a keresztnél lesz a búcsúi szentmise, az egykori tanyatelep helyén.

A muzslyai búcsú ünnepköre szeptember 13-án kezdődik, ekkor egy komolyzenei hangverseny helyszíne lesz a Szűz Mária szent neve templom, a nagybecskereki Josif Marinković zenede tanárai és tanulói koncerteznek, míg szeptember 14-én szombaton a muzslyai Don Bosco egyházi ifjúsági kórus lép a közönség elé, mindkét eseményre este 19 órakor, az esti szentmise után kerül sor.

A búcsúi szentmisét a bánáti papok részvételével, szeptember 14-én 10 órakor szolgáltatják, az ünnepi szentmisét pedig szeptember 15-én, vasárnap msgr. dr. Német László megyés püspök celebrálja délelőtt 10 órakor.

Szeptember 22-én az ezüstlakodalmukat ünneplő párokat hívják meg a 10 órakor kezdődő szentmisére, hogy együtt emlékezzenek fogadalmukra.