2024. április 18., csütörtök
ZOMBORI IPARI ÖVEZET

Érdeklődnek a beruházók

Hamarosan megkezdődik a Sztapár és Szivác közötti út építése is

A tartományi kormány és a zombori önkormányzat több mint kétmillió eurót fektetett a város új ipari övezetének kiépítésébe és felszerelésébe, és máris jelentkeznek érdeklődő hazai és külföldi beruházók. Az ipari övezet új munkahelyeket jelent, és hozzájárul a helyi költségvetés növeléséhez – mondta Igor Mirović vajdasági kormányfő mai zombori látogatásakor.

Fotó:vojvodina.gov.rs

Fotó:vojvodina.gov.rs

– A tartományi kormány a Vajdasági Nagyberuházási Igazgatóság révén biztosított pénzt a zombori közlekedési, vízellátási és vízvédelmi projektumokra, a helyi és regionális gazdaságfejlesztésre. A tervek egy részét már megvalósítottuk, a többi most van folyamatban, hamarosan megkezdődik a Sztapár és Szivác közötti út építése is. Közösen készítjük elő a jövő évi projektumokat is, közéjük tartozik az új sportcsarnok építése, valamint a műszaki középiskola régi, 1887-ből való épületének felújítása – emelte ki Mirović.

Dušanka Golubović polgármester asszony megelégedéssel nyugtázta, hogy eredményes a tartomány és a város együttműködése.

– Az ipari övezet volt a legfontosabb célkitűzés, de ezzel párhuzamosan más terveket is megvalósítottunk – mondta.

Mirovićtyal együtt ma Zomborban járt Ognjen Bjelić regionális fejlesztési, régióközi, együttműködési és helyi önkormányzati titkár, valamint Nedeljko Kovačević, a Vajdasági Nagyberuházási Igazgatóság igazgatója is.