2024. április 25., csütörtök

Folytatódik a párbeszéd

A hatalmi-ellenzéki egyeztetésen a médiumokról és a választási kampány finanszírozásáról lesz szó

Ma tartják a Belgrádi Egyetem Politikatudományok Karán a hatalmi-ellenzéki párbeszéd negyedik találkozóját. A kerekasztal-beszélgetés témája a médiumok és a kampány finanszírozása – erősítette meg Milan Antonijević, az egyik szervező, a Nyílt Társadalomért Alapítvány igazgatója. Antonijević elmondása szerint a beszélgetésre minden olyan politikai tömörülést és független szervezetet meghívtak, amelynek a képviselője részt vett a dialógus korábbi fordulóiban. Mint Antonijević hozzátette, reméli, hogy azok, akik a majdani választások bojkottja mellett döntöttek, a bojkottot nem terjesztik ki a párbeszédre.

– A médiumok és a választási kampány finanszírozásának témáját már körbejártuk az egyik korábbi kerekasztal-beszélgetésen, ám a témák fontosságára való tekintettel most visszatérünk rájuk. Szeptember 9-én, a következő kerekasztal-beszélgetésen, a választói névjegyzékekről lenne szó – nyilatkozta Antonijević a Beta hírügynökség összeállítása szerint.

A párbeszéd előző fordulójára tíz nappal ezelőtt került sor. Ezt követően több politikai tömörülés, polgári kezdeményezés is bejelentette, hogy többé nem vesz részt az egyeztetéseken. Ilyen például a Szövetség Szerbiáért pártcsoportosulás, amely közölte, hogy a párbeszéd következő két kerekasztal-beszélgetésén azért nem vesz részt, mert az eddig megtartott tárgyalások jellege miatt még csak nem is reménykedik a korábban várt eredményben.