2024. április 20., szombat

Tanszerek és Mézeskalács

Hétfőn délután a törökkanizsai könyvtárban Jerasz Anikó, az MNT Végrehajtó Bizottságának elnöke és Mihók Kucora Eszter, az MNT Tájékoztatási Bizottságának tagja adta át az MNT beiskolázási tanszercsomagjait a tizenhat törökkanizsai és a négy oroszlámosi elsős kisdiáknak. Az alkalmi ünnepségen a diákok szülei mellett jelen volt Orosz Urbán Csilla alpolgármester és Újhelyi Nándor, a községi képviselő-testület elnöke is.

A törökkanizsai kisdiákok nagyon örültek a tanszercsomagnak (Gergely József felvétele)

A törökkanizsai kisdiákok nagyon örültek a tanszercsomagnak (Gergely József felvétele)

– Az MNT beiskolázási csomagjai idén is mindent tartalmaznak, ami egy iskolába induló kis elsős diák számára szükséges a tanulmányai megkezdéséhez. A tanszerek mellett idén újdonságnak számít, hogy a Magyar Szó jóvoltából több mint ezerháromszáz iskolába induló elsős magyar diák megkapja a Mézeskalács gyermeklap egy-egy számát is, minden csomag tartalmazza. Örömmel mondhatjuk, hogy a törökkanizsai községben az idén is, ugyanúgy, mint tavaly, húsz elsős kezdte meg iskolai tanulmányait az első osztályban. A törökkanizsai általános iskola központi épületében tizenegy kislány és öt kisfiú kezdi meg tanulmányait, míg négyen, két kisfiú és két kislány az oroszlámosi kihelyezett épületben – mondta Jerasz Anikó.

Az elsősöket az iskolában, az osztályukban ünnepélyesen fogadták, a tanszercsomagosztás alkalmával már be is tudtak számolni az első iskolai nap élményeiről. Az évről évre a szükségleteket figyelembe véve bővülő új tanfelszerelést a kisdiákok odahaza belerakhatták abba az iskolatáskába, amelyet korábban a Rákóczi Szövetségtől vehettek át. A mintegy ötezer dinár értékű tanfelszerelés és az iskolatáska jelentős segítség a szülőknek az iskolakezdés alkalmával.