2024. április 20., szombat

Vakációzáró

Színes, szünidővégi programot tartott a Nők Kishegyesi Fóruma – Az idén is látogatott volt a nyár végi rendezvény

Szombaton gyermekzsivajjal telt meg a kishegyesi Hegyalja utca. A Nők Kishegyesi Fóruma vakációzáró programot tartott, amelyen nagyszámú gyermek és szülő vett részt. A rendezvényt már évek óta rendszeresen megszervezik, mondta el lapunknak Zsidai Erzsébet, a Nők Kishegyesi Fórumának elnöke.

– A vakációzárót hagyományosan megszervezzük minden évben a Dombos Fest helyszínén. Azt gondolom, hogy ez egy annyira ismert rendezvénye a női fórumnak, hogy hiányérzete lenne az embereknek, ha nem tartanánk meg. Nagyon sok gyermek, szülő és nagyszülő eljött a rendezvényünkre, nagyon meg vagyok elégedve a résztvevők számával ahhoz képest, hogy nagyon sokan elmentek a faluból. Az idei rendezvényünket is a Vöröskereszt községi szervezetével és a Maronka Károly Önkéntes Tűzoltó Testülettel közösen szerveztük. Fontos megemlíteni, hogy olyan fiatal asszonyok is segítettek a lebonyolításban, akik szeretnek gyerekekkel foglalkozni. A rendezvénynek az is egy célja, hogy több szervezetet és magánszemélyt bevonjon a munkába – mondta el Zsidai, majd arról is szólt, hogy a résztvevőket változatos programok várták.

– A tűzoltók olyan vizes játékokat tartottak, amelyek a résztvevők korosztályának megfeleltek. Ilyen volt pl. a célba lövés tűzoltó készülékkel. A Vöröskereszt aktivistái pedig egy látványos elsősegély-bemutatót tartottak. Igyekeztünk olyan játékokat összeállítani, amelyeket kicsik és nagyok egyaránt tudnak játszani. Külön érdekesség volt, hogy minden egyes játék teljesítéséért fabatka járt a gyerekeknek. Ezekből a fabatkaboltban tudtak vásárolni, elsősorban tanszereket és az iskolakezdéshez szükséges dolgokat. A gyerekek nagyon ügyesek voltak a fabatkagyűjtésben, mert nagyon gyorsan elkeltek a dolgok. Ugyanakkor a trambulinhasználatért és az arcfestésért is fabatkával tudtak fizetni. A fabatkakereséssel arra próbáltuk nevelni a gyerekeket, hogy meg kell dolgozni a dolgokért – fogalmazott a női fórum elnöke.

A vakációzáró program az idén is tábortűzzel zárult, ezután a gyerekek hagyományosan szalonnát sütöttek. Az idén volt pillecukorsütés is, ami nagyon népszerűnek bizonyult, tudtuk meg Zsidaitól, aki azt is elmondta, hogy elégedett a résztvevő gyerekek és aktivisták számával. Az idén kb. 80 gyermek vett részt a különféle aktivitásokon, a résztvevő gyerekek korosztálya pedig a baba kortól a 14-15 éves korig terjedt.

A vakációzáró létrejöttét támogatta Kishegyes község önkormányzata és a kishegyesi helyi közösség. A programok lebonyolításban segítséget nyújtott Szűcs Karolina, Hajas Gabriella, Kecskés Tünde, Ábrahám Krisztina, Egyedi Margit, Tumbász Erika, Baranyi Kata, Baranyi Sára, Almási Anna, Dudás Ida, Kerepes Ágnes, Stanić Hajnalka és Sztipánovics Csilla. Emellett Szűcs István és Németh Gábor falugondnokok, valamint Fajferics Zoltán is segített, hogy létrejöhessen a rendezvény.