2024. április 24., szerda
ADA

Győzelmek nagynevű ellenfelek ellen

Idén nyáron az adai AFK ifjú labdarúgói szinte alig pihentek, a klub korosztályos csapatai rengeteg tornán vettek részt, az országhatáron belül és túl egyaránt. Az elmúlt hetekben igazi nagyüzem volt a kék-fehéreknél, hiszen az AFK négy utánpótlástornán is képviseltette magát.

Augusztus végén az U12-es együttes a nagyszabású szabadkai városnapi tornán két győzelemmel és egy vereséggel továbbjutott csoportjából (legyőzték a szegedi DAFC-ot és a temesvári Banatult), majd a nyolcaddöntőben jobb volt a Szabadka gárdájánál is, a negyeddöntőben azonban a házigazda Spartacus már nagy falatnak bizonyult számukra.

Augusztus 24-én az U11-es csapat a Tiszaalpári Kupa 2019 elnevezésű viadalon vett részt, ahol a fiúk a 4. helyet szerezték meg, a torna legjobb játékosának pedig Budai Pétert, az AFK ifjú reménységét választották meg. A magyarországi versenyen a Tisza mentiek kétszer is megmérkőztek az Újpest csapatával, az első mérkőzésen a lila-fehérek nyertek 1:0-ra, a második találkozón viszont az adaiak 2:0-s győzelmet ünnepelhettek.

Augusztus 25-én az AFK legfiatalabbjai, az U9-es korosztály megnyerte a beodrai (Novo Miloševo) tornát. A kék-fehérek csoportjukban mindhárom mérkőzésükön diadalmaskodtak, majd az elődöntőben és a döntőben is 1:1-es döntetlent játszottak, ám mindkét esetben ők rúgták jobban a büntetőket. A Budai Zoltán irányította U9-es gárda három nappal később Nagybecskereken is kitett magáért, az adai kisfiúk a csoportküzdelmek során még a Crvena zvezda együttesét is legyőzték (3:1), és végül veretlenül, négy győzelemmel és egy döntetlennel a 3. helyet szerezték meg az erős mezőnyt felvonultató tornán.

Mindeközben a klub U13-as csapata sem tétlenkedett, az ehhez a korosztályhoz tartozó ifjú focisták hatnapos edzőtáborban vettek részt Zlatiboron, ahol a fiúk Berec Csaba és Kiss Norbert edzők felügyeletével készültek az új idényre.