2024. április 20., szombat

Jó hangulatban kezdődött a tanév a szórványban

Nagybecskereken, Muzslyán, Nezsényben és Ürményházán is kedveskedtek az elsősöknek

Szakállas Zsolt tartományi oktatási altitkár, Mackó Zsuzsanna, a tartományi oktatási titkárság osztályvezetője, Puskás János, a Vajdasági Pedagógiai Intézet igazgatója, valamint Sztojkó József, a városi tanács tagja a tanév első napján ellátogatott a nagybecskereki Sonja Marinković Általános Iskolába és a muzslyai Szervó Mihály Általános Iskola Szervó Mihály utcai épületébe. Ilyenkor alkalmi műsorral kedveskednek azoknak a kisdiákoknak, akik először lépik át az iskolák kapuit. A nagybecskereki iskolába hárman, a muzslyaiban pedig összesen 16-an kezdték meg tanulmányaikat. Érdekes, hogy a tanév első napján is volt két új jelentkező Muzslyán, így most újra felelevenedett a szülők érdeklődése, hogy vajon a Szervó Mihály utcai iskolaépületben engedélyezi-e a minisztérium, hogy önálló tagozatban tanuljanak a gyerekek.

Ürményházán(Kónya-Kovács Otília felvétele)

Ürményházán(Kónya-Kovács Otília felvétele)

Szakállas Zsolt altitkár hangsúlyozta, hogy mindent megtesznek annak érdekében, hogy mindenhol, ahol adottak a feltételek, kiharcolják az önálló tagozatok megnyitását, és közölte, hogy most már megrendelhetők az elsős és az ötödikes tanulók számára a tankönyvek, de a második és hatodik osztály részére is elkészült néhány kiadvány, így minden bizonnyal sokkal könnyebben kezdődhet el a tanév.

Mint minden évben az elsősök az első napon megkapták a nagybecskereki önkormányzat ajándékát, az iskolatáskát.

A szórványba – Nezsénybe és Ürményházára – is megérkeztek az MNT tanszercsomagjai. Hétfőn délután a nezsényi hittanteremben várták a gyerekek szüleikkel együtt Molnár Attilát, az MNT tagját, aki átadta a négy kisdiáknak a beiskolázási csomagot, amely nagy segítséget jelent a szülőknek, hiszen minden megtalálható benne, amire első osztályban szükségük lesz a tanulóknak, sőt még a következő években is használhatják a minőségi taneszközöket. A gyerekek nagyon megörültek a tanszercsomagnak, és már helyszínen megnézték a tartalmát.

A nezsényi iskolában Juhász Dániel tanító bácsinak hét tanulója lesz a mostani iskolaévben. A gyerekek számára már hétfőn megkezdődött a „komoly munka”, hiszen lerajzolták a nyári szünidő élményeit, bemutatva, hogy ki mivel töltötte a vakációt, és egy kis mozgással indítottak, mert az első napon tornáztak is.

Ürményházán az iskola udvarán szerveztek alkalmi műsort a két kisdiák tiszteletére, meg a szülők, vendégek részére. A kisdiákok nagy figyelemmel nézték végig szép műsort, majd csatlakoztak idősebb társaikhoz, akik kézen fogva vezették őket közéjük, így már a legfiatalabbak is a közösség részét képezik.