2024. március 28., csütörtök

Két baleset, három halott az autópályán

Az autópályának a Szabadka és Újvidék közötti szakaszán Nagyfény közelében a hétfői nap folyamán két baleset is történt.

A reggeli órákban egy ausztriai rendszámú Audi márkájú személygépjármű ütközött össze egy tehergépjárművel. Az autó nagy sebességgel csapódott neki a kamion pótkocsijának. A szerencsétlenségben az Audi három utasa életét vesztette, míg a negyedik utast, egy 6–7 éves fiút a Szerbiai Katonaság egészségügyi járművével a Szabadkai Közkórházba szállítottak.

Újságírói érdeklődésre dr. Csákány Károly, a Szabadkai Közkórház gyermeksebésze elmondta, hogy a gyermeket 7.40-kor fejsérüléssel szállították az intézménybe.

– A gyermeket fejsérüléssel hozták a gyermeksebészetre. Elvégeztük rajta a szükséges vizsgálatokat, tehát fej-, mellkas- és hasi CT vizsgálatot. Ez alapján kijelenthetjük, hogy az agyrázkódáson kívül nem szenvedett komolyabb sérüléseket. A fiút megfigyelés céljából a gyermeksebészeten tartjuk, állapota stabil – nyilatkozta Csákány Károly.

Az RTS információi szerint az Audi sofőrje, a 35 éves A. S. osztrák állampolgár volt, míg a mellette ülő 54 éves K. M. I. törökországi papírokkal rendelkezett. A hátsó ülésen foglalt helyet az említett gyermek, valamint a 49 éves A. S.

Az autópálya Szabadka felé vezető oldalának jobb oldali sávját a baleset helyszínének megtisztításáig, illetve a helyszínelés végéig lezárták a forgalom elől, így a kérdéses útszakaszon torlódások alakultak ki.

Dél körül az autópálya Újvidék felé vezető oldalán egy újvidéki rendszámú kombi gyulladt ki. A tüzet a feltételezések szerint a jármű elektronikus berendezésének hibája okozta. A lángokat a tűzoltóság egységei gyorsan megfékezték. Személyi sérülés nem történt.