2024. március 19., kedd

Tanévkezdésre leaszfaltozzák a Vid-napi utcát

Újabb 60 parkolóval gyarapszik Topolya központja

Lassan a végéhez közeledik a topolyai Vid-napi utca aszfaltozása. A munkálatokat megtekintette Kislinder Gábor községi elnök és küldöttsége.

A napokban már járható lesz az autós forgalom számára a topolyai Vid-napi utca (Kazinczy Paszterkó Diana felvétele)

A napokban már járható lesz az autós forgalom számára a topolyai Vid-napi utca (Kazinczy Paszterkó Diana felvétele)

– A Vid utca leaszfaltozásával Topolya központjának egyik újabb fekete pontját sikerül orvosolnunk. A kivitelező jó ütemben halad, a határidőket betartva végzi a feladatát. A nyári, meleg időjárás is hozzásegíti ehhez, hiszen az aszfaltozásnak ez az egyik alapfeltétele. Mivel forgalmas városrészről van szó, iskolák, óvodák vannak a környéken, nem mellékes, hogy a tanévkezdésre befejeződjenek a munkálatok – nyilatkozta Kislinder Gábor, aki hozzá tette, hogy a 17 millió dináros munkálatokat az önkormányzat fedezi teljes egészében, a kivitelezője pedig a temerini Lukač Putevi vállalat. A topolyai Vid utca már évek óta megérett az újra aszfaltozásra, az építészeti vállalat mérnökétől, a munkálatok kivitelezéséért felelős Detki Dánieltől megtudtuk, hogy az útszakasz mellett körülbelül 60 autóparkolót is szilárd burkolattal láttak el.

 – A környékbeli lakótömbökben élők autós közlekedése is egyszerűbb lesz, illetve újabb parkolókkal gyarapszik Topolya központja. Mint egy 230 méter hosszan került aszfalt a megfelelő alapozás után az útszakaszra, illetve körülbelül 100 méternyi járdát építettünk ki, ez utóbbit szegély választja el az úttól. A járdák kész betonkockákból épültek ki, illetve a parkolók is aszfaltburkolatot kaptak. Megejtettük a csapadékelvezető árkok kiépítését is – tudtuk meg a munkálatokat felügyelő mérnöktől, aki elmondta azt is, hogy az aszfaltozást követően kerülnek a helyére a világítótestek és az útjelzőtáblák, és az útburkolati jelek, vagyis a csíkozás felfestése van még hátra. A Vid-napi utca munkálatait megtekintve Kislinder Gábor községi elnök elmondta, hogy a közeljövőben több lényeges topolyai projektum is folytatódhat.

– Az önkormányzatban a közelmúltban tettünk pontot több közbeszerzési pályázatra is, így aláírtuk az együttműködési szerződést a Vénusz megerősített alapjait kiépítő vállalattal. Lezárult a hotel tetőszerkezetének a kiépítésére vonatkozó közbeszerzési pályázat, a szükséges adminisztrációs előkészületek után a munkálatokra a kivitelezőnek 75 nap áll rendelkezésre – tudhattuk meg a községi elnöktől.