2024. március 29., péntek
VÁROSNAPI RENDEZVÉNYEK

Koncertek, félmaraton és ünnepi díszülés

Szabadka a hétvégén ünnepli a város napját, ebből az alkalomból számos ünnepi rendezvényre és szórakoztató programra kerül sor a városban.

Szombaton a műsor 11 órától a Szabadkai Fúvószenekar fellépésével kezdődik, 11.30-kor a város zászlajának felvonására kerül sor, ezt pedig 12-kor a városi képviselő-testület ünnepi díszülése követi, amelynek keretében átadják a város díszpolgárának járó plakettet, valamint a Pro Urbe-díjakat. Ezután 13-tól 19 óráig a kék szökőkút mellett, a kis színpadon, gyermek- és ifjúsági programok, valamint iskolák és művelődési egyesületek fellépései várják az érdeklődőket. A főtéren, a nagyszínpadon 21 órától a Szabadkai Szimfonikus Zenekar hangversenyére kerül sor, a vendégfellépő Jadranka Jovanović operadíva lesz.

Vasárnap 8.30-tól az Active Kids Future Run szervezésében gyermekfutóversenyt rendeznek, a Városháza előcsarnokában 9-től a Szabadkai Városi Múzeum A szabadkai sportok királynője című kiállítását lehet majd megtekinteni, 10 órakor pedig elkezdődik a félmaraton. A főtéren 19-től az El Gusto del Flamenco, azaz Gyivánovity Róbert zenekara zenél, 20 órától fellép a Night Cruisers, 21.30-tól pedig az Anna and the Barbies magyarországi rockegyüttes szórakoztatja a közönséget.