2024. április 26., péntek

Vasárnap útlezárások Szabadkán

Megváltozik a buszok menetrendje is

A szeptember elsején megrendezésre kerülő Szabadkai Félmaraton három év alatt az ország második legtömegesebb félmaratoni rendezvényévé nőtte ki magát. Az idei futamokra eddig több mint 1500-an jelezték részvételi szándékukat. A futamok rajtja 10 órakor esedékes. A rendezvény miatt Szabadka központjában több utcát is lezárnak a forgalom elől, így azoknak, akik a városba utaznak, illetve keresztülhaladnak a városon, 9 és 13 óra között alternatív útvonalakat kell használniuk.

A szervezők a forgalomkorlátozások ideje alatt a következő útvonalakat javasolják:

– Palics és Sándor között: a Szegedi útról a Pátria szállóig, majd onnan a Zentai úton és a Bajnát utcán keresztül;

– Palics és az Ipari Zóna között: a Jovan Mikić utcán a Majsai úti hídon keresztül a Proletár Brigádok és a Zorka utcán át.

A félmaraton ideje alatt a Subotica-trans Közúti Utasszállító Közvállalat több járata is megváltozott menetrend szerint közlekedik. Fél kilenc és 13.30 között megváltozik az 1A, a kettes, a hármas, a négyes, a hatos, a 8A, illetve a 16-os járat vonala. A peremvárosi járatok Csantavér, Nagyfény és Györgyén irányába az autóbusz-állomástól a Bajnát utcán keresztül haladnak a kórháznál lévő állomásig, ahonnan a megszokott útvonalon folytatják útjukat, míg Bajmok, Tavankút és Kelebia irányába a Bajnát utcán keresztül, a Belgrádi és a Zágrábi utat érintve közlekednek a buszok. A Félmaraton befejezése után visszaáll a megszokott vasárnapi menetrend. A megváltozott menetrenddel kapcsolaton bővebb információt a Subotica-trans Facebook- és weboldalán találhatnak az érdeklődők.