2024. április 20., szombat

Támogatják a diákokat

Magyarkanizsa idén is, mint minden évben, pályázatot írt ki a középiskolások útiköltség-térítésére. A 2019/2020-as tanévben azok igényelhetik a támogatást, akik teljesítik az alábbi feltételeket: nappali tagozatos középiskolai tanuló, állandó lakóhelye Magyarkanizsa község területén van, útiköltség-térítésben, ösztöndíjban vagy diákhitelben nem részesül.

A jogosultság elismeréséhez a tanulónak az alábbiakat kell benyújtania: jogosultság elismerése iránti kérelem (az ügyfélszolgálaton tölthető ki), nappali tagozatos középiskolai tanulói jogállását bizonyító iskolai igazolás, vér szerinti vagy nevelőszülő vagy gyám nyilatkozata arról, hogy a tanuló nem részesül útiköltség-térítésben, ösztöndíjban vagy diákhitelben, a tanuló vagy egyik szülője vagy gondviselője személyi igazolványának fénymásolata.

A családi pótlékban vagy állandó pénzsegélyben részesülő tanulónak még a következőt is be kell nyújtania: a családipótlék-jogosultság elismeréséről szóló jogerős határozat fénymásolata vagy a család állandó pénzbeli támogatásához való jogosultság elismeréséről szóló jogerős határozat fénymásolata.

A mellékletekkel ellátott pályázati kérelmek szeptember 9-éig nyújthatók be a Magyarkanizsai Községi Közigazgatási Hivatal ügyfélszolgálatán (városháza épülete, Magyarkanizsa, Fő tér 1. sz., 2. sz. iroda) vagy a Magyarkanizsa község falvaiban működő helyi hivatalokban.