2024. április 25., csütörtök
US OPEN

Még egy ilyen győzelem…

Novak Đoković bejutott a US Open 3. fordulójába, lehetséges azonban, hogy az argentin Juan Ignacio Londero feletti győzelemért nagy árat fizet. A világelső szerb három játszmában nyert, bal vállának sérülése miatt meccs közben többször is gyúrni kellett, és csak közvetlenül a 3. forduló mérkőzése előtt – amelyben Denis Kudla következik – derül ki, hogy harcképesen folytathatja-e a tornát, vagy pedig úgy jár, mint az ókori Pürrhosz király, aki a győztes háború után mondta: Még egy ilyen győzelem, és hadsereg nélkül maradok.

Londero már a meccs elején rászolgált Roger Federer Cincinnatiben elhangzott dicsérő szavaira, és elsőként jutott előnyhöz. Đoković visszavágott, majd 4:3-as vezetésnél orvost és gyúrót hívatott. A kezelés után Novak még egy breakkel nyerte a szettet. A második játszma elején Londero breakelt kétszer is, Novak azonban 0:3-ról öt játékot nyert zsinórban, végül a rövidítésben nyert. A harmadik játszmában Londero egyszer sem volt képes megnyerni az adogatást, és Novak könnyen jutott tovább.

A harmadik New York-i játéknapot elmosta az eső, csak a két tetős pályán fejeztek be kilenc meccset, melyek egy kivétellel az esélyesek győzelmével zárultak. Kiesett ugyanis a fiatal amerikai Reilly Opelka, akit a még kevésbé ismert német Dominik Köpfer múlt felül. A 10. továbbjutó a bolgár Grigor Dimitrov volt, aki ellen a horvát Borna Ćorić hátizomsérülés miatt adta fel a meccset.

Játszmát veszített a két 38 éves veterán, továbbjutásuk mégsem volt kérdéses. Federer a 3. fordulóban valószínűleg a francia Lucas Pouille ellen, Serena Williams pedig a tajpeji Hszievel játszik.