2024. március 29., péntek

Ötven játszóteret javítottak meg a nyáron

Újvidéken a nyár folyamán több játszóteret megrongáltak a huligánok, az önkormányzat felhívással fordult a polgárokhoz, hogy ne tegyék tönkre a gyermeklétesítményeket, mert az anyagi káron kívül a kicsik biztonságát is veszélyeztetik.

A nyár folyamán vandálok garázdálkodtak az újvidéki játszótereken, ezért az önkormányzat felhívást intézett a polgárokhoz, hogy vigyázzanak jobban a gyermeklétesítményekre (Ótos András felvétele)

A nyár folyamán vandálok garázdálkodtak az újvidéki játszótereken, ezért az önkormányzat felhívást intézett a polgárokhoz, hogy vigyázzanak jobban a gyermeklétesítményekre (Ótos András felvétele)

Az Európa sugárút környékén lakó polgárok arra panaszkodtak, hogy a garázdálkodók feltépték a tartán padlózatot a játszótéren, és darabjait szétdobálták a füvön. A gyermekek a megrongált tartán padlózat alatti kövekkel dobálódznak, ami rendkívül veszélyes – olvasható a Dnevnik napilap honlapján. A városi Nagyberuházási és Területrendezési Hivatalban megerősítették, hogy valóban megrongálták a játszóteret, és a tartán padlózat darabjait szétdobálták a környéken. Az önkormányzat ezért elrendelte a játszóterek karbantartásával megbízott vállalatnak, hogy végezzék el a javításokat. Az önkormányzat egyúttal felhívást intézett a polgárokhoz, hogy vigyázzanak a játszóterekre, mert rongálásukkal veszélyeztetik a gyermekek biztonságát. Hasonló felhívások már elhangzottak a múltban is, de sajnos folyamatos figyelmeztetésekre van szükség, mert sokan nem értik, hogy mekkora kárt okoznak vandál cselekedeteikkel.

A Városi Közművesítési Hivatal június derekán szerződést kötött a versenypályázaton nyertes D Sport Sistem vállalattal, melynek keretében őket bízták meg a városi játszóterek, kültéri edzőgépek és edzőterek karbantartásával. A szerződés értéke 16.664.310 dinár. A megbízás értelmében a vállalat felelős a megrongált hinták, mászókák, csúszdák, libikókák, valamint a játszóterek tartán padlózatának a karbantartásával. Abban az esetben, ha nem lehet elvégezni a javítást, a vállalat köteles új játszóeszközöket, vagy padlózatot elhelyezni.

Június óta több mint 50 újvidéki és peremvárosi játszótéren végeztek el javításokat, felújításokat, jelenleg pedig városszerte több mint 10 helyszínen folynak munkálatok (Limán, Adice, Újtelep).