2024. április 25., csütörtök

Sör- és vadásznapok Magyarkanizsán

Már hagyományosnak mondható, ugyanis másodízben szerveznek a Tisza partján sör- és vadásznapokat Magyarkanizsán.

A hétvégén, pénteken és szombaton egész napos programmal várják az odalátogatókat, a sörkedvelőket, a főzni és szórakozni vágyókat. Várhatóan pénteken délután kettőkor megtelik a helyszín, hiszen akkorra időzítették a kézműves és csapolt sörök bemutatását, és természetesen azok kóstolását is, amelyben az ígéretekhez híven torok nem marad szárazon. Ugyanekkor arról is gondoskodnak a Gastro Balkan szakácsai, hogy sörkorcsolya is legyen, de nem kispályáznak, nem pogácsát, hanem frissen sült csülköt kínálnak az érdeklődőknek és éheseknek. Délután ötkor sörivó verseny lesz, amelyre bárki a helyszínen benevezhet, este hétkor a zentai Jazz and Roll zenekar lép fel a helyszínen felállított színpadon, majd fél tíztől a Woodstock Project zenekar szórakoztatja a közönséget, akik mindeközben továbbra is ehetnek és ihatnak a Tisza-parton.

Szombaton aztán továbbra is folyik a sör, emellett főzőversenyt is tartanak, reggel nyolckor már a bográcsok alá is gyújtanak a résztvevők. Tíz órától a Pannon Rádió csapata kiköltözik a helyszínre, és élőben közvetítik az eseményeket. Délben a Vadászkürt együttes húzza a talpalávalót, egykor pedig mintákat vesznek az akkora megfőtt vaddisznópörköltekből, és délután négykor kihirdetik a legjobb szakácsok neveit. Az előző évhez hasonlóan idén is lehet majd a helyszínen pörköltet vásárolni. Mindeközben megtekinthető a solymász-, a vadászkutya- és az íjászbemutató is, valamint sétahajókázni is lehet a Tiszai Tangóval.

Aki szeretne benevezni a főzőversenyre, a napokban még megteheti Nagy Ákosnál a 063/531-004 számon. A főzőversenyre a nevezési díj 1500 dinár, amely tartalmazza a 4 kilogramm vaddisznóhúst és a tűzifát is. A Tisza-parton minden sör- és vadászszimpatizánst várnak pénteken és szombaton Magyarkanizsán.