2024. április 19., péntek
US OPEN

Nadal már ellenfelek nélkül maradt

Egymást követték a meglepetések a US Open férfi egyesének második napján, így az alsó ágon Rafael Nadal csaknem kiemelt ellenfelek nélkül maradt. Már a rajton kidőlt a 4. kiemelt Dominic Thiem, a 8-as Sztefanosz Cicipasz, a 9-es Karen Hacsanov és a 10-es Roberto Bautista. Nincs már versenyben a legmagasabban rangsorolt kanadai és brit, Felix Auger-Aliassime és Kyle Edmund sem, így a 2. kiemelt spanyol a folytatásban esetleg csak a német Alexander Zverevtől és az ausztrál Nick Kyrgiostól tarthat, hisz nehezen képzelhető el, hogy a Monfils-, Čilić- és Isner-formátumú ellenfelek megakadályozhatnák a döntőbe jutását.

Nadalnak, úgy tűnik, könnyű dolga lesz a továbbiakban (Fotó: Beta/AP)

Nadalnak, úgy tűnik, könnyű dolga lesz a továbbiakban (Fotó: Beta/AP)

Thiemet ihletett játékkal verte az olasz Thomas Fabbiano, Hacsanov a kanadai Vasek Pospisiltől, Bautista pedig Mihail Kukuskintól kapott ki. Egyedül Cicipasz veresége nem csoda, hisz a görög a kiváló formában levő orosz Andrej Rubljovra futott, aki két hete Cincinnatiben Roger Federert is verte.

Szerbia újabb képviselő nélkül maradt, hisz Filip Krajinović nem kis meglepetésre kikapott a ranglistán 256. német Cedrik-Marcel Stebétől. A zombori teniszező, aki nyolcszor veszítette el az adogatást, a harmadik játszmában az 5:5-ért adogatott, a negyedikben pedig szettlabdához is jutott, de mindkétszer rontott.

Aleksandra Krunić és a lett Jelena Osztapenko meccsén az adogatás komoly hátránynak számított. A második játszmában például 4-4 break volt, a rövidítésben lejátszott 16 labdamenetből pedig az adogatók csak ötöt nyertek meg. A lett 3:2-re nyerte ezt a kis külön csatát, és ő jutott tovább.

Babos Tímeának csak egy játszmára volt szüksége a továbbjutáshoz. A magyar játékos háromszor nyerte el a spanyol Carla Suárez adogatását, aki a két játszma közötti szünetben, sérülésre hivatkozva, feladta a küzdelmet. Babos a 2. fordulóban a 15 éves amerikai teniszcsoda Cori Gauff-fal mérkőzik. Gauff a tinik rangadóján az orosz Anasztaszija Potapovát győzte le. Volt még három amerikai–orosz női meccs, s utóbbiak egyetlen sikere a ranglistán 127. Anna Kalinszkaja nevéhez fűződik, aki nagy meglepetésre kiütötte a 11. kiemelt Sloane Stephenst.