2024. április 23., kedd
US OPEN

Kemény pályán Györe még puha

Indian Wells óta semmi sem változott, Györe László és Miomir Kecmanović második kemény pályás meccsét is az utóbbi nyerte meg, és bejutott a US Open 2. fordulójába. A szerbiaiak közül sikeres volt Novak Đoković és Dušan Lajović is, Janko Tipsarević pedig utolsó nagy tornáján szép alkalmat mulasztott el. Az első napon komolyabb meglepetés nem történt, visszalépett Miloš Raonić, kiesett Fabio Fognini és Angelique Kerber.

Kecmanović szépen kihasználta a kemény borítás adta előnyt, és csak a harmadik játszmában vívott egyenrangú csatát Györével. Kecmanović ma a 2. fordulóban az olasz veterán Paolo Lorenzivel játszik, és nem lesz esélytelen. A címvédő Đoković a 10. játékig meglehetősen visszafogottan ütögetett, az első break után viszont leiskolázta a spanyol Roberto Carballest. Novak következő ellenfele a 26 éves és a ranglistán 56. argentin Juan Ignacio Londero, ami az első meccsük lesz. Lajović a Tipsarevićet verő és a ranglistán 111. Denis Kudlával játszik, aki ellen 2:1-re vezet.

Tipsarević a harmadik játszmában 5:2-re vezetett Kudla ellen, három szettlabdát hagyott ki, majd a rövidítésben is 4:2-es előnye volt, mégis alulmaradt.

Ivana Jorović teljesen esélytelennek bizonyult a lengyel tini Iga Świątek ellen, Fucsovics Márton pedig nagy, ötjátszmás csatában rontotta el a grúz Nikoloz Baszilasvili elleni pozitív mérlegét.

A többi magasan rangsorolt közül Danyiil Medvegyev és Kej Nisikori könnyű, Roger Federer pedig valamivel nehezebb csatában vívta ki a továbbjutást. Ashleigh Barty is megszenvedett, ahogyan Karolína Plíšková is, Madison Keys és Elina Szvitolina nem hibáztak, a volt világelsők inkább nosztalgiameccsét, mintsem rangadóját pedig Serena Williams több mint könnyedén nyerte Marija Sarapova ellen.

Becker nem kapott sört

Túl fiatalnak nézték, így nem vehetett sört New Yorkban a hatszoros Grand Slam-bajnok Boris Becker, aki tévés szakértőként dolgozik az amerikai nyílt teniszbajnokságon.

Az 51 éves német sztár elmondása szerint vasárnap betért egy szupermarketbe néhány sört vásárolni, de az eladó közölte, hogy csak akkor kaphatja meg az italt, ha igazolja, hogy elmúlt 21 éves. Mivel nem volt nála semmilyen személyi okmány, a volt világelső végül sör nélkül jött ki az üzletből.

Ezt bóknak veszem” – írta tréfásan közösségi oldalán Becker, aki 30 évvel ezelőtt nyerte meg a US Opent.