2024. április 25., csütörtök

Épül a második Lidl

Tavasszal felröppent a hír, hogy még az idei év folyamán épül egy második Lidl bevásárlóközpont Újvidéken.

Fotó: Juhász Judit

Fotó: Juhász Judit

Úgy tűnik, hogy a hírek igazak, és az építkezést már meg is kezdték a Jaše Tomić sugárúton, a vasútállomás melletti park közelében. Szerkesztőségünk igyekezett utánajárni, mikorra várható az átadás, de egyelőre erről nincs hivatalos információ. Ahogyan a másik szóbeszédet illetően sem, miszerint a cég már a harmadik lehetséges területet keresné Újvidéken.

Az érintett útszakaszon az építkezések miatt útlezárás van érvényben, így az arra közlekedő buszok előreláthatóan november 15-éig módosult útvonalon közlekednek. Ez a módosítás a 7A, 7B, 10, 11A, 11B, 14, 41, 42, 43, 51A és 51B járatokra vonatkozik. A 7A, 7B 10 és 14-es buszok a Felszabadulás sugárút irányába kerülik meg az építkezést, majd az I. Péter király sugárúton keresztül jutnak el a Pirosi útra, ahol a megszokott útvonalon haladnak tovább. Ugyanez a módosítás érvényes a 41, 42, 43, 51A és az 51B vonalra is.

A helyszínen járva megkérdeztük a járókelőket, hogy mi a véleményük az újonnan épülő Lidlről. Szinte kivétel nélkül örülnek az újításnak, és annak, hogy a város központjához is közelebb kerül. A forgalomkorlátozás nem csak az autóval vagy busszal közlekedőknek jelent nehézséget, de a gyalogosan vagy biciklivel közlekedők számára is kellemetlenséget okoz.

– Személy szerint örülök annak, hogy itt épül az új Lidl, ugyanis eddig csak busszal tudtam kijárni vásárolni. Azonban, ha átadják az új objektumot, akkor gyalogosan is könnyen és főleg gyorsan megközelíthető lesz – mondta Ginder Annamária egyetemi hallgató.

Jovanović Mileva újvidéki lakos nagyon örül, hogy otthona közelében is épül egy új Lidl.

– Tetszik a gondolat, hogy nem kell minden alkalommal a buszra várnom, ha ott szeretnék vásárolni, de leginkább annak fogok örülni, ha a most lezárt útszakasz ismét használható lesz – tette hozzá Mileva.

A Városi Közlekedési Közvállalat közleménye szerint a szóban forgó szakasz a buszok számára november 15-éig lesz járhatatlan, reméljük, hogy ez után már nem sokat kell várnunk a bevásárlóközpont átadására sem.