2024. április 19., péntek

Rekordlátogatottság a Nagyboldogasszony-napokon

Vasárnap éjjel tűzijátékkal zárult a törökbecsei rendezvénysorozat

Sosem látott tömeg tombolt vasárnap este Törökbecsén a Nagyboldogasszony Napok zárókoncertjén: a Dejan Petrović Big Bend fellépése után Svetlana Ceca Ražnatović lépett a színpadra, amely körül rajongók ezrei énekelték a folkkirálynő dalait. Az incidensek nélkül lezajlott háromnapos eseménysorozatot éjfél körül pazar tűzijáték zárta. A rendezvény utolsó napjának délutánján ezúttal is a lovas fogatoké volt a főszerep, a bemutatón és a versenyeken mintegy harminc szerbiai lovas fogat vett részt.

A trópusi hőség után szombaton váratlan vihar lepte meg a szervezőket, a 15 percig tartó heves esőzés okozta műszaki gondok miatt csaknem kétórás késéssel csaphatott a húrok közé a magyarországi Pokolgép együttes, amely után a Hladno pivo és a Van Gogh adott koncertet a többezres közönség előtt. Napközben a folyami flotilla vendégeskedett a Tisza-parton, az érdeklődők a hajók fedélzetén közelebbről is megismerkedhettek a haditengerészet munkájával, míg a szárazföldön a szerb csendőrség tartott bemutatót.

A szervezők becslése szerint a rendezvényre több mint 150 ezer látogató érkezett, a koncertek mellett a Poljo-fest mezőgazdasági vásár, a népművészeti bazár, a kézműves sörök utcája, a gyerekprogramok és a csaknem száz csapatot felvonultató halászléfőző-verseny is népszerűek voltak – ez utóbbin Horvátország kétszeres halászléfőző-bajnoka vihette haza a jutalomcsónakot, a főzőversenyt kísérő tamburazenekarok vetélkedőjén pedig az újvidéki Opus diadalmaskodott.

A 26. alkalommal megszervezett Nagyboldogasszony Napokat hivatalosan a ma 17 órakor kezdődő mise zárja.