2024. április 24., szerda

Családi nap volt Buránysoron

Szombaton rendezték meg az első Tűzoltó Családi Napot Buránysoron. A rendezvényt a kevi Önkéntes Tűzoltó-egyesület, a Móra István Művelődési Egyesület, valamint a Vajdasági Magyar Szövetség kevi helyi szervezetének együttműködése hozta létre.

Az egész napos rendezvényen olyan programok várták a családokat, mint a vizes játékok, sportvetélkedők és ügyességi játékok. A családi vetélkedőn a benevezett családok mérkőztek meg egymással játékos formában. A szervezők a gyerekekre is gondoltak: a különféle vetélkedők, a trambulin és a légvár mellett lovagláson, kocsikázáson és szamaragoláson is részt vehettek. A családi napot tábortűzzel zárták. A rendezvény Zenta önkormányzata, valamint a Magyar Nemzeti Tanács támogatásával valósult meg.

Mint azt Perpauer Attilától, a Móra István Művelődési Egyesület elnökétől megtudtuk, a szervezők a család jelentőségének szellemében látványos szórakozást és kikapcsolódást biztosítottak a helyszínre látogatók számára. Mindehhez helyi erőforrásokat igyekeztek igénybe venni, így a rendezvény megvalósításában a helyi civil szervezetek, a helybéli iskola és óvoda, valamint a nyugdíjas-egyesület is részt vettek.