2024. április 19., péntek
BEZDÁN

Duna menti kultúrnapok

A bezdáni Pulzus civil szervezet az idén is megtartotta Duna menti kultúrnapok elnevezésű rendezvénysorozatát. Augusztus 16-án és 17-én több, minden korosztályt megszólító program megvalósult Bezdánban, a csatornaparton, illetve a vadászház területén.

Az Est Marijanával elnevezésű program keretében megemlékeztek a civil szervezet két elhunyt tagjáról, Gagro Marijanáról és Balázs Antalról. Az esten fellépett a népszerű Stray Dogg Duo, ezenkívül Pina Bausch – Cafe Müller című (táncművészeti) filmalkotást láthatta a közönség.

Halászléfőző Fesztivált is tartottak, a bezdáni civil szervezetek tagjainak és a paprikatermelőknek a részvételével. A közkedvelt eseménynek megközelítőleg 300 résztvevője volt, a hangulatról a hódsági Lazamer és a szabadkai Trojka Band gondoskodott. A gyerekeket arcfestési lehetőség, lufiajándékozás és a bezdáni Önkéntes Tűzoltó Testület habpartija várta.

A programsorozat Zombor város, továbbá a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság és a Tartományi Művelődési és Tájékoztatási Titkárság támogatásával valósult meg.