2024. április 19., péntek
BAJNOKOK LIGÁJA

Az utolsó ütközet Belgrádban

Ma 21 órától a Rajko Mitić Stadionban lép pályára a Crvena zvezda és a svájci Young Boys, a Bajnokok Ligája selejtezős rájátszásának visszavágóján, vagyis a legutolsó mérkőzésen a remélt csoportkör előtt. Vladan Milojević tanítványai a berni odavágón értékes 2:2-es döntetlent értek el Degenek és Garcia góljaival, ezért most hajszállal esélyesebbnek mondhatóak, ám nyilvánvaló, hogy a svájci bajnok idegenben is nagy játékerőt fog képviselni, és a Zvezdának Belgrádban is kőkemény ellenállást kell megtörnie majd, ha sorrendben második szezonjában is fel akar jutni a BL főtáblájára.

Erre hívta fel a figyelmet Milojević edző is, aki szerint nem szabad a kedvező idegenbeli eredményre gondolniuk a hazai közönség előtt, úgy kell játszaniuk, mintha 0:0 lenne az állás. „A Young Boysnak jellegzetes, gyors játéka van, biztos vagyok benne, hogy az edzőjük a lehető legjobban fel fogja készíteni őket a visszavágóra. Mi pedig úgy megyünk ki a pályára, mint egy döntőre” – nyilatkozta a szezon eddigi legfontosabb meccsére készülő stratéga. A gólszerzési kényszerben lévő svájciak megerősített kerettel jönnek, hiszen egyik kiemelkedő játékosuk, Hoarau vélhetően kezdő lehet (egy hete csak 20 percet tudott játszani), s a frissen felépült szerb Sulejmani is a meccsre utazók között volt.

A Zvezdának a győzelem mellett a 0:0-s és az 1:1-es döntetlen is továbbjutást érne. Ha a csapat elveszti a párharcot, az Európa-liga csoportkörében folytatja a küzdelmet.